Żur wielkanocny

Aktualna ocena: 0
dodany przez: aleksa6
Wyślij wiadomość użytkownikowi
Kategorie przepisu:
• Wielkanoc
• Zupy
Ilość porcji:
5-6
Stopień trudności:
łatwe
Drukuj Pobierz Acrobat ReaderZapisz jako PDF Drukuj Dodaj do książki kucharskiej
Zaproś tego użytkownika do grona Twoich znajomych
Zobacz zestawy zawierające to danie

Krótki opis potrawy

Żur wielkanocny

Potrzebne składniki

• 1 słoik żuru 720 ml
• 2 l wywaru z wędzonki
• 50 g korzenia chrzanu
• 10 białych kiełbas
• 10 jaj ugotowanych
• czosnek
• sól, pieprz
• majeranek

Etapy przyrządzania

1
Do wywaru z wędzonki dodać słoik żuru. Chrzan poskrobać nożem i również dodać do wywaru, przyprawić do smaku. Podawać z jajkiem i biał± kiełbas±.
Widzisz błąd? Przepis jest niezgodny z regulaminem? Zgłoś to do nas.

Wasze komentarze (0)

Ten przepis nie został jeszcze skomentowany. Wyraź swoją opinię
wróć Powrót do poprzedniej strony
Zaloguj się

Nie masz jeszcze konta w serwisie pulpecik.pl?
Załóż je za darmo!
i ciesz się gotowaniem z Twoimi przyjaciółmi
Znajdź inspirację
Powiedz nam, co masz w swojej lodówce,
a podpowiemy Ci, jaką potrawę możesz
przyrządzić (składniki oddziel przecinkami)