Serca w sosie

Aktualna ocena: 0
dodany przez: gazela
Wyślij wiadomość użytkownikowi
Kategorie przepisu:
• Dania główne
Ilość porcji:
3-4
Stopień trudności:
łatwe
Drukuj Pobierz Acrobat ReaderZapisz jako PDF Drukuj Dodaj do książki kucharskiej
Zaproś tego użytkownika do grona Twoich znajomych
Zobacz zestawy zawierające to danie

Krótki opis potrawy

Dla lubi±cych serca

Potrzebne składniki

• serca drobiowe lub wieprzowe - 50 dag
• cebula - 1 szt.
• czosnek - 2
• smalec - 2 łyżka(i)
• li¶ć laurowy - 1 szt.
• ziele angielskie - 2 szt.
• pieprz ziarnisty - 2 szt.
• sól - 1 szczypta(y)
• woda - 1/2 l
• przecier pomidorowy - 1 łyżka(i)

Etapy przyrządzania

1
Serca obrać z żył i błon, dobrze wypłukać i pokrajać w grube plastry.
2
Obrać cebulę i posiekać. Cebulę przesmażyć na smalcu , włożyć serca i obsmażyć krótko na dużym ogniu ze wszystkich stron.
3
Dodać do smaku posiekany czosnek, li¶ć laurowy, ziele angielskie, pieprz i sól. Podlać wod± i dusić ok. godziny na małym ogniu. Pod koniec dodać przecier pomidorowy.
Widzisz błąd? Przepis jest niezgodny z regulaminem? Zgłoś to do nas.

Wasze komentarze (0)

Ten przepis nie został jeszcze skomentowany. Wyraź swoją opinię
wróć Powrót do poprzedniej strony
Poznaj autora: gazela
gazela
Zaproś autora do grona Twoich znajomych
Wyślij autorowi wiadomość
Zobacz przepisy (28)
Zaloguj się

Nie masz jeszcze konta w serwisie pulpecik.pl?
Załóż je za darmo!
i ciesz się gotowaniem z Twoimi przyjaciółmi
Znajdź inspirację
Powiedz nam, co masz w swojej lodówce,
a podpowiemy Ci, jaką potrawę możesz
przyrządzić (składniki oddziel przecinkami)