Bób z boczkiem

Aktualna ocena: 0
dodany przez: gazela
Wyślij wiadomość użytkownikowi
Kategorie przepisu:
• Dania główne
Ilość porcji:
3-4
Stopień trudności:
łatwe
Drukuj Pobierz Acrobat ReaderZapisz jako PDF Drukuj Dodaj do książki kucharskiej
Zaproś tego użytkownika do grona Twoich znajomych
Zobacz zestawy zawierające to danie

Krótki opis potrawy

Pożywny i mający w sobie mnóstwo witamin bób z boczkiem przyrządzony jako drugie danie.

Potrzebne składniki

• niezbyt tłusty boczek - 50 dag
• ziarna pieprzu - parę
• liść laurowy - 1 szt.
• sól - do smaku
• mąka - 1 łyżka(i)
• masło - 3 dag
• śmietana - 5 łyżka(i)
• bób - 50 dag

Etapy przyrządzania

1
Boczek zalać wodą, dodać kilka ziaren pieprzu, liść laurowy i sól do smaku, zagotować, przykryć przykrywką i gotować na małym ogniu 60-90 minut. Wyjąć nięso, podprawić zasmażką z mąki i masła oraz śmietany i zagotować. Do sosu włożyć obrany z lusek i ugotowany bób i jeszcze raz zagotować. Mieso pokrajac w plastry i podać ułożone na półmisku z bobem.

Jak podawać?

Jeść z ziemniakami, posypanymi natką pietruszki. Widzisz błąd? Przepis jest niezgodny z regulaminem? Zgłoś to do nas.

Wasze komentarze (0)

Ten przepis nie został jeszcze skomentowany. Wyraź swoją opinię
wróć Powrót do poprzedniej strony
Poznaj autora: gazela
gazela
Zaproś autora do grona Twoich znajomych
Wyślij autorowi wiadomość
Zobacz przepisy (28)
Zaloguj się

Nie masz jeszcze konta w serwisie pulpecik.pl?
Załóż je za darmo!
i ciesz się gotowaniem z Twoimi przyjaciółmi
Znajdź inspirację
Powiedz nam, co masz w swojej lodówce,
a podpowiemy Ci, jaką potrawę możesz
przyrządzić (składniki oddziel przecinkami)
© 2007-2024 Wszelkie prawa zastrzeżone pulpecik.pl
Design B'Negative   Powered by pageLAB
Valid HTML 4.01 Transitional Poprawny CSS!

Cached by PHP-Hypercacher