Kruche ciastka z bakaliami

Aktualna ocena: 0
dodany przez: ds
Wyślij wiadomość użytkownikowi
Kategorie przepisu:
• Desery
Czas przygotowania:
30 minut
Ilość porcji:
więcej niż 6
Stopień trudności:
bardzo łatwe
Drukuj Pobierz Acrobat ReaderZapisz jako PDF Drukuj Dodaj do książki kucharskiej
Zaproś tego użytkownika do grona Twoich znajomych
Zobacz zestawy zawierające to danie

Krótki opis potrawy

Pyszne, kruche ciasteczka z ulubionymi dodatkami. Robią się błyskawicznie i w takim samym tempie znikają z talerza:)

Potrzebne składniki

• Mąka - 1 szkl.
• Cukier - 1/4 szkl.
• Jajko - 1 szt.
• Śmietana kwaśna - 1 łyżka(i)
• Masło (zimne) - 30 g
• Proszek do pieczenia - 1/2 łyżeczka(i)
• Rodzynki, żurawina suszona, migdały - 1 mała
• Czekolada gorzka - 1/2 tabliczki
• Rum do namoczenia rodzynek - 1/2 szkl.

Etapy przyrządzania

1
Wszystkie składniki wrzucić do naczynia i wyrabiać ręcznie lub mikserem do momentu aż ciasto będzie jednolite. Rodzynki namoczyć w rumie, czekoladę posiekać na drobne kawałki, wraz z żurawiną i migdałami dodać do ciasta i zagnieść. Z ciasta formować ciasteczka i kłaść na posmarowanej lub wyłożonej papierem do pieczenia blasze. Piec do 20 min. w 170 st. Pozostawić do ostudzenia.

Uwagi

Z podanych proporcji wychodzi ok. 20 ciastek. Widzisz błąd? Przepis jest niezgodny z regulaminem? Zgłoś to do nas.

Wasze komentarze (0)

Ten przepis nie został jeszcze skomentowany. Wyraź swoją opinię
wróć Powrót do poprzedniej strony
Zaloguj się

Nie masz jeszcze konta w serwisie pulpecik.pl?
Załóż je za darmo!
i ciesz się gotowaniem z Twoimi przyjaciółmi
Znajdź inspirację
Powiedz nam, co masz w swojej lodówce,
a podpowiemy Ci, jaką potrawę możesz
przyrządzić (składniki oddziel przecinkami)
© 2007-2018 Wszelkie prawa zastrzeżone pulpecik.pl
Design B'Negative   Powered by pageLAB
Valid HTML 4.01 Transitional Poprawny CSS!

Cached by PHP-Hypercacher