Ajerkoniak z winiaku lub koniaku

Aktualna ocena: 0
dodany przez: gazela
Wyślij wiadomość użytkownikowi
Kategorie przepisu:
• Alkohole
Ilość porcji:
więcej niż 6
Stopień trudności:
bardzo łatwe
Drukuj Pobierz Acrobat ReaderZapisz jako PDF Drukuj Dodaj do książki kucharskiej
Zaproś tego użytkownika do grona Twoich znajomych
Zobacz zestawy zawierające to danie

Krótki opis potrawy

Ajerkoniak czyli advocat

Potrzebne składniki

• winiak lub koniak - 1/2 l
• żółtka - 5 szt.
• cukier - 1 szkl.
• mleko - 2 szkl.
• wanilia - 1 szt.

Przydatne akcesoria

trzepaczka

Etapy przyrządzania

1
Mleko zagotować z wanilią i wystudzić. Żółtka utrzeć z cukrem a gdy cukier rozpuści się ubijać dalej trzepaczką. Połączyć mleko z żółtkami ubitymi z cukrem. Na końcu wlać winiak lub koniak. Dobrze wymieszać. Rozlać do butelek i zakorkować.
Widzisz błąd? Przepis jest niezgodny z regulaminem? Zgłoś to do nas.

Wasze komentarze (0)

Ten przepis nie został jeszcze skomentowany. Wyraź swoją opinię
wróć Powrót do poprzedniej strony
Poznaj autora: gazela
gazela
Zaproś autora do grona Twoich znajomych
Wyślij autorowi wiadomość
Zobacz przepisy (28)
Zaloguj się

Nie masz jeszcze konta w serwisie pulpecik.pl?
Załóż je za darmo!
i ciesz się gotowaniem z Twoimi przyjaciółmi
Znajdź inspirację
Powiedz nam, co masz w swojej lodówce,
a podpowiemy Ci, jaką potrawę możesz
przyrządzić (składniki oddziel przecinkami)
© 2007-2018 Wszelkie prawa zastrzeżone pulpecik.pl
Design B'Negative   Powered by pageLAB
Valid HTML 4.01 Transitional Poprawny CSS!

Cached by PHP-Hypercacher