|
|||||||||
Ajerkoniak z winiaku lub koniakuKrótki opis potrawyAjerkoniak czyli advocatPotrzebne składniki winiak lub koniak - 1/2 l żółtka - 5 szt. cukier - 1 szkl. mleko - 2 szkl. wanilia - 1 szt. Przydatne akcesoriatrzepaczkaEtapy przyrządzania1
Mleko zagotować z wanili± i wystudzić. Żółtka utrzeć z cukrem a gdy cukier rozpu¶ci się ubijać dalej trzepaczk±. Poł±czyć mleko z żółtkami ubitymi z cukrem. Na końcu wlać winiak lub koniak. Dobrze wymieszać. Rozlać do butelek i zakorkować.
Wasze komentarze (0)Ten przepis nie został jeszcze skomentowany. Wyraź swoją opinięPowrót do poprzedniej strony |
Zaloguj się
Szukaj przepisu
Podaj nazwę dania lub jej fragment
albo wybierz jedną z kategorii:
Smaki świata
Znajdź inspirację
Powiedz nam, co masz w swojej lodówce,
a podpowiemy Ci, jaką potrawę możesz przyrządzić (składniki oddziel przecinkami) |