BARSZCZ MAŁOPOLSKI

Aktualna ocena: 0
dodany przez: Kucharz-Misio
Wyślij wiadomość użytkownikowi
Kategorie przepisu:
• Zupy
Ilość porcji:
więcej niż 6
Stopień trudności:
łatwe
Drukuj Pobierz Acrobat ReaderZapisz jako PDF Drukuj Dodaj do książki kucharskiej
Zaproś tego użytkownika do grona Twoich znajomych
Zobacz zestawy zawierające to danie

Krótki opis potrawy

Smacznego

Potrzebne składniki

• wywar z kości i warzyw - 2 l
• wołowina bez kości - 20 dag
• buraki - 40 dag
• śmietana - 150 ml
• biała kapusta - 20 dag
• suszone grzyby - 2 dag
• mąka - 2 dag
• fasola perłowa - 5 dag
• ketchup - 4 dag
• sól
• pieprz
• liść laurowy - 1 szt.
• ziele angielskie

Etapy przyrządzania

1
1.). Buraki umyć, oczyścić, opłukać, zalać wodą, ugotować.
2
2.). Następnie wystudzić, obrać i zetrzeć na tarce.
3
3.). Grzyby umyć, namoczyć, ugotować.
4
4.). Fasolę przebrać, opłukać, zalać zimną wodą, zagotować i pozostawić na 2 godziny.
5
5.). Potem ugotować w tej samej wodzie.
6
6.). Mięso umyć,zmielić,zalać wywarem, ugotować.
7
7.). Pod koniec gotowania dodać pokrojoną w kostkę kapustę oraz przyprawy.
8
8.) Gdy kapusta będzie miękka,połączyć z burakami,grzybami pokrojonymi w paseczki,ketchupem,fasolą oraz śmietaną wymieszaną z mąką,chwilę pogotować,doprawić do smaku.
Widzisz błąd? Przepis jest niezgodny z regulaminem? Zgłoś to do nas.

Wasze komentarze (0)

Ten przepis nie został jeszcze skomentowany. Wyraź swoją opinię
wróć Powrót do poprzedniej strony
Zaloguj się

Nie masz jeszcze konta w serwisie pulpecik.pl?
Załóż je za darmo!
i ciesz się gotowaniem z Twoimi przyjaciółmi
Znajdź inspirację
Powiedz nam, co masz w swojej lodówce,
a podpowiemy Ci, jaką potrawę możesz
przyrządzić (składniki oddziel przecinkami)
© 2007-2024 Wszelkie prawa zastrzeżone pulpecik.pl
Design B'Negative   Powered by pageLAB
Valid HTML 4.01 Transitional Poprawny CSS!

Cached by PHP-Hypercacher