Pieczarki panierowane

Aktualna ocena: 0
dodany przez: ds
Wyślij wiadomość użytkownikowi
Kategorie przepisu:
• Przystawki
Czas przygotowania:
15 minut
Ilość porcji:
3-4
Stopień trudności:
bardzo łatwe
Drukuj Pobierz Acrobat ReaderZapisz jako PDF Drukuj Dodaj do książki kucharskiej
Zaproś tego użytkownika do grona Twoich znajomych
Zobacz zestawy zawierające to danie

Krótki opis potrawy

Bardzo szybka przystawka na ciepło.

Potrzebne składniki

• Pieczarki (małe) - 20 dag
• Jajka - 2 szt.
• Bułka tarta do panierowania
• Pieprz i sól
• Olej do smażenia - 1/2- 1 l

Etapy przyrządzania

1
Umyte pieczarki osuszamy, obtaczamy w rozmąconych jajkach z solą i pieprzem, następnie w bułce tartej. Wrzucamy na rozgrzany olej. Pieczarki muszą być swobodnie zanurzone w oleju. Smażymy 5 minut.

Jak podawać?

Pieczarki można podawać same lub w towarzystwie sosów ziołowego lub majonezowego. Widzisz błąd? Przepis jest niezgodny z regulaminem? Zgłoś to do nas.

Wasze komentarze (0)

Ten przepis nie został jeszcze skomentowany. Wyraź swoją opinię
wróć Powrót do poprzedniej strony
Zaloguj się

Nie masz jeszcze konta w serwisie pulpecik.pl?
Załóż je za darmo!
i ciesz się gotowaniem z Twoimi przyjaciółmi
Znajdź inspirację
Powiedz nam, co masz w swojej lodówce,
a podpowiemy Ci, jaką potrawę możesz
przyrządzić (składniki oddziel przecinkami)
© 2007-2024 Wszelkie prawa zastrzeżone pulpecik.pl
Design B'Negative   Powered by pageLAB
Valid HTML 4.01 Transitional Poprawny CSS!

Cached by PHP-Hypercacher