|
|||||||||
Szarlotka sypanaKrótki opis potrawyCiasto bez jajek? Oczywi¶cie! Zachęcam do wypróbowania przepisu na pyszn± szarlotkę.Potrzebne składniki M±ka pszenna - 1 szkl. Kasza manna - 1 szkl. Cukier puder - 1/2 szkl. Proszek do pieczenia - 1 łyżka(i) Cynamon - 1 łyżka(i) Masło - 1/2 kostka(i) Marmolada jabłowa lub jabłka - 1 Etapy przyrządzania1
Wszystkie składniki sypkie wymieszać i podzielić na 3 równe czę¶ci. Tortownicę wyłożyć foli± do pieczenia ł±cznie z brzegami. Na spód wsypujemy pierwsz± czę¶ć produktów sypkich, następnie jabłka. Czynno¶ć powtarzamy tak, aby na wierzchu znalazły się suche składniki. Masło zetrzeć na tarce na grubych oczkach.
Ciasto wkładamy do piekarnika, nastawiamy na 170 stopni i pieczemy przez 60 min.
UwagiW przepisie użyłam jabłek ze słoika 1 l. Je¶li macie ¶wieże owoce potrzebny jest 1- 1 i 1/2 kg. Jabłka obieramy, wydr±żamy i kroimy w listki, można również zetrzeć na tarce. Czas przygotowania ciasta wraz z pieczeniem to 70 minut. Widzisz błąd? Przepis jest niezgodny z regulaminem? Zgłoś to do nas.Wasze komentarze (0)Ten przepis nie został jeszcze skomentowany. Wyraź swoją opinięPowrót do poprzedniej strony |
Zaloguj się
Szukaj przepisu
Podaj nazwę dania lub jej fragment
albo wybierz jedną z kategorii:
Smaki świata
Znajdź inspirację
Powiedz nam, co masz w swojej lodówce,
a podpowiemy Ci, jaką potrawę możesz przyrządzić (składniki oddziel przecinkami) |