Szarlotka sypana

Aktualna ocena: 0
dodany przez: ds
Wyślij wiadomość użytkownikowi
Kategorie przepisu:
• Ciasta
• Desery
Czas przygotowania:
70 minut
Ilość porcji:
więcej niż 6
Stopień trudności:
bardzo łatwe
Drukuj Pobierz Acrobat ReaderZapisz jako PDF Drukuj Dodaj do książki kucharskiej
Zaproś tego użytkownika do grona Twoich znajomych
Zobacz zestawy zawierające to danie

Krótki opis potrawy

Ciasto bez jajek? Oczywi¶cie! Zachęcam do wypróbowania przepisu na pyszn± szarlotkę.

Potrzebne składniki

• M±ka pszenna - 1 szkl.
• Kasza manna - 1 szkl.
• Cukier puder - 1/2 szkl.
• Proszek do pieczenia - 1 łyżka(i)
• Cynamon - 1 łyżka(i)
• Masło - 1/2 kostka(i)
• Marmolada jabłowa lub jabłka - 1

Etapy przyrządzania

1
Wszystkie składniki sypkie wymieszać i podzielić na 3 równe czę¶ci. Tortownicę wyłożyć foli± do pieczenia ł±cznie z brzegami. Na spód wsypujemy pierwsz± czę¶ć produktów sypkich, następnie jabłka. Czynno¶ć powtarzamy tak, aby na wierzchu znalazły się suche składniki. Masło zetrzeć na tarce na grubych oczkach. Ciasto wkładamy do piekarnika, nastawiamy na 170 stopni i pieczemy przez 60 min.

Uwagi

W przepisie użyłam jabłek ze słoika 1 l. Je¶li macie ¶wieże owoce potrzebny jest 1- 1 i 1/2 kg. Jabłka obieramy, wydr±żamy i kroimy w listki, można również zetrzeć na tarce. Czas przygotowania ciasta wraz z pieczeniem to 70 minut. Widzisz błąd? Przepis jest niezgodny z regulaminem? Zgłoś to do nas.

Wasze komentarze (0)

Ten przepis nie został jeszcze skomentowany. Wyraź swoją opinię
wróć Powrót do poprzedniej strony
Zaloguj się

Nie masz jeszcze konta w serwisie pulpecik.pl?
Załóż je za darmo!
i ciesz się gotowaniem z Twoimi przyjaciółmi
Znajdź inspirację
Powiedz nam, co masz w swojej lodówce,
a podpowiemy Ci, jaką potrawę możesz
przyrządzić (składniki oddziel przecinkami)