Szaszłyki drobiowe

Aktualna ocena: 0
dodany przez: Malina
Wyślij wiadomość użytkownikowi
Kategorie przepisu:
• Grillujemy
• Z drobiem
Czas przygotowania:
30 minut
Ilość porcji:
1-2
Stopień trudności:
bardzo łatwe
Drukuj Pobierz Acrobat ReaderZapisz jako PDF Drukuj Dodaj do książki kucharskiej
Zaproś tego użytkownika do grona Twoich znajomych
Zobacz zestawy zawierające to danie

Krótki opis potrawy

Najprostsze szaszłyki pod słońcem z grilla lub piekarnika

Potrzebne składniki

• Filet z kurczaka - 1 szt.
• cebula - 1 szt.
• papryka np. czerwona
• przyprawy do kurczaka
• oliwa
• czosnek - 2
• suszony tymianek - 1 łyżeczka(i)

Przydatne akcesoria

szpadki, nóż, deska do krojenia

Etapy przyrządzania

1
Ekspresowo kroimy filet na duże kawałki. Paprykę w kostkę, a cebulę w ćwiartki. Mięso dobrze obtoczyć w marynacie z przyprawy, drobno posiekanego czosnku, tymianku i oliwy. Nabijać na szpadki przekładając kawałkiem papryki i cebuli. Piec 20-30 min.

Jak podawać?

Z ziemniakami, oczywiście pieczonymi lub z pieczywem

Uwagi

Podczas pieczenia pamiętać o przewracaniu szaszłyków. Jest to najprostsza wersja szaszłyków, ale dobór \"przekładek\" jest dowolny w zależności co kto lubi. Widzisz błąd? Przepis jest niezgodny z regulaminem? Zgłoś to do nas.

Wasze komentarze (0)

Ten przepis nie został jeszcze skomentowany. Wyraź swoją opinię
wróć Powrót do poprzedniej strony
Zaloguj się

Nie masz jeszcze konta w serwisie pulpecik.pl?
Załóż je za darmo!
i ciesz się gotowaniem z Twoimi przyjaciółmi
Znajdź inspirację
Powiedz nam, co masz w swojej lodówce,
a podpowiemy Ci, jaką potrawę możesz
przyrządzić (składniki oddziel przecinkami)
© 2007-2017 Wszelkie prawa zastrzeżone pulpecik.pl
Design B'Negative   Powered by pageLAB
Valid HTML 4.01 Transitional Poprawny CSS!

Cached by PHP-Hypercacher