Filet z kurczaka z pieczarkami i serem żółtym

Aktualna ocena: 0
dodany przez: ds
Wyślij wiadomość użytkownikowi
Kategorie przepisu:
• Dania główne
• Z drobiem
Czas przygotowania:
30 minut
Ilość porcji:
1-2
Stopień trudności:
bardzo łatwe
Koszt:
10 PLN
Drukuj Pobierz Acrobat ReaderZapisz jako PDF Drukuj Dodaj do książki kucharskiej
Zaproś tego użytkownika do grona Twoich znajomych
Zobacz zestawy zawierające to danie

Krótki opis potrawy

Filet z kurczaka zapiekany z pieczarkami i serem żółtym.

Potrzebne składniki

• Filet z kurczaka - 2 szt.
• Pieczarki - 10 dag
• Ser żółty - 10 dag
• Masło - 1 łyżeczka(i)
• Olej do smażenia
• Sól, pieprz do smaku

Etapy przyrządzania

1
Filety myjemy, oczyszczamy i osuszamy papierowym ręcznikiem. Rozbijamy na niezbyt cienkie kotlety. Osypujemy solą i pieprzem, obtaczamy w mące, jajku i bułce tartej, wrzucamy na patelnię i smażymy po 5 min. z każdej strony. Pieczarki myjemy i kroimy w plasterki. Podsmażamy na maśle, lekko przyprawiamy. Usmażone kotlety osączamy z tłuszczu na pergaminie. Na każdą sztukę kładziemy pieczarki oraz starty na grubych oczkach ser. Wstawiamy do rozgrzanego piekarnika (180 st.) i zapiekamy do momentu, aż ser się rozpuści.

Jak podawać?

Mięsko posypać pietruszką. Podawać z ziemniakami lub frytkami i z sałatą. Widzisz błąd? Przepis jest niezgodny z regulaminem? Zgłoś to do nas.

Wasze komentarze (0)

Ten przepis nie został jeszcze skomentowany. Wyraź swoją opinię
wróć Powrót do poprzedniej strony
Zaloguj się

Nie masz jeszcze konta w serwisie pulpecik.pl?
Załóż je za darmo!
i ciesz się gotowaniem z Twoimi przyjaciółmi
Znajdź inspirację
Powiedz nam, co masz w swojej lodówce,
a podpowiemy Ci, jaką potrawę możesz
przyrządzić (składniki oddziel przecinkami)
© 2007-2024 Wszelkie prawa zastrzeżone pulpecik.pl
Design B'Negative   Powered by pageLAB
Valid HTML 4.01 Transitional Poprawny CSS!

Cached by PHP-Hypercacher