Nalewka malinowa II

Aktualna ocena: 0
dodany przez: ds
Wyślij wiadomość użytkownikowi
Kategorie przepisu:
• Alkohole
Ilość porcji:
więcej niż 6
Stopień trudności:
bardzo łatwe
Drukuj Pobierz Acrobat ReaderZapisz jako PDF Drukuj Dodaj do książki kucharskiej
Zaproś tego użytkownika do grona Twoich znajomych
Zobacz zestawy zawierające to danie

Krótki opis potrawy

Bardzo dobry trunek z dojrzałych malin.

Potrzebne składniki

• Maliny (świeże) - 1 kg
• Cukier - ok. 70 dag
• Woda - 1/2 l
• Spirytus - 1/2 l

Etapy przyrządzania

1
Dojrzałe maliny wsypujemy do gąsiorka. Gotujemy syrop z wody i cukru. Maliny zalewamy gotowym syropem. Na koniec wlewamy spirytus. Naczynie szczelnie zamykamy i odstawiamy na 2 tygodnie w ciemne miejsce. Po tym okresie nalewkę należy przelać przez tetrę lub gazę i otrzymujemy krystaliczny napój. Alkohol rozlewamy do butelek i odstawiamy w spokoju na conajmniej pół roku.

Uwagi

Maliny z nalweki można wykorzystać do ciasta :) Widzisz błąd? Przepis jest niezgodny z regulaminem? Zgłoś to do nas.

Wasze komentarze (0)

Ten przepis nie został jeszcze skomentowany. Wyraź swoją opinię
wróć Powrót do poprzedniej strony
Zaloguj się

Nie masz jeszcze konta w serwisie pulpecik.pl?
Załóż je za darmo!
i ciesz się gotowaniem z Twoimi przyjaciółmi
Znajdź inspirację
Powiedz nam, co masz w swojej lodówce,
a podpowiemy Ci, jaką potrawę możesz
przyrządzić (składniki oddziel przecinkami)
© 2007-2018 Wszelkie prawa zastrzeżone pulpecik.pl
Design B'Negative   Powered by pageLAB
Valid HTML 4.01 Transitional Poprawny CSS!

Cached by PHP-Hypercacher