Sałatka z porów i bakalii

Aktualna ocena: 5.00 Oceniła 1 osoba
dodany przez: ds
Wyślij wiadomość użytkownikowi
Kategorie przepisu:
• Sałatki i surówki
Czas przygotowania:
15 minut
Ilość porcji:
3-4
Stopień trudności:
bardzo łatwe
Drukuj Pobierz Acrobat ReaderZapisz jako PDF Drukuj Dodaj do książki kucharskiej
Zaproś tego użytkownika do grona Twoich znajomych
Zobacz zestawy zawierające to danie

Krótki opis potrawy

Pyszne poł±czenie suszonych owoców i pora

Potrzebne składniki

• Pory (¶rednie) - 2 szt.
• Suszona morela - 10 szt.
• Suszona gruszka - 6 (w zależno¶ci od w szt.
• Rodzynki złote - 1
• ¦mietana kwa¶na - 2-3 łyżka(i)

Etapy przyrządzania

1
Pory oczy¶cić, pokroic w kr±żki i sparzyć.
2
Suszone owoce przelewamy wrz±tkiem (morele i gruszki) , po czym należy je pokroić w kostkę, rodzynki zostawiamy w sowjej postaci. Wrzucamy do miski z porem.
3
Sałatkę kończymy dodaj±c kwa¶n± ¶mietanę. Wszystko razem mieszamy i mamy prosty i smaczny dodatek do obiadu.

Jak podawać?

Do dań mięsnych. Widzisz błąd? Przepis jest niezgodny z regulaminem? Zgłoś to do nas.

Wasze komentarze (0)

Ten przepis nie został jeszcze skomentowany. Wyraź swoją opinię
wróć Powrót do poprzedniej strony
Zaloguj się

Nie masz jeszcze konta w serwisie pulpecik.pl?
Załóż je za darmo!
i ciesz się gotowaniem z Twoimi przyjaciółmi
Znajdź inspirację
Powiedz nam, co masz w swojej lodówce,
a podpowiemy Ci, jaką potrawę możesz
przyrządzić (składniki oddziel przecinkami)