Zrób to sam, czyli budyń waniliowy

Aktualna ocena: 0
dodany przez: Gouranga
Wyślij wiadomość użytkownikowi
Kategorie przepisu:
• Desery
Czas przygotowania:
6 minut
Ilość porcji:
1-2
Stopień trudności:
łatwe
Drukuj Pobierz Acrobat ReaderZapisz jako PDF Drukuj Dodaj do książki kucharskiej
Zaproś tego użytkownika do grona Twoich znajomych
Zobacz zestawy zawierające to danie

Krótki opis potrawy

Po co kupować paczkę budyniu kiedy możesz go zrobić tyle ile chcesz?

Potrzebne składniki

• mleko - 350 ml
• zoltko - 4 szt.
• cukier - 75 g
• maka - 30 g
• esencja waniliowa - 4 krople szt.

Przydatne akcesoria

garnek miska trzepaczka

Etapy przyrządzania

1
zmieszac zoltka z cukrem w misce i dodac make (najlepiej trzepaczka wszystko robic w tym przepisie)
2
zagotowac mleko i stopniowo etapami dodawac je do masy w misce mieszajac przelac calosc z powrotem do garnka zagotowac i gotowac 3 minuty mieszajac dodac wanilie i zamieszac schlodzic SMACZNEGO

Jak podawać?

ja podaje jak krem do tarty lub tartletek ale jako sam budyn tez dobre :)

Uwagi

10g maki to 1 lyzka stolowa 3,4g maki to lyzeczka stolowa (jakby ktos chcial 1/4 calosci zrobic ja tak robie czasem :)) Widzisz błąd? Przepis jest niezgodny z regulaminem? Zgłoś to do nas.

Wasze komentarze (0)

Ten przepis nie został jeszcze skomentowany. Wyraź swoją opinię
wróć Powrót do poprzedniej strony
Poznaj autora: Gouranga
Gouranga
Zaproś autora do grona Twoich znajomych
Wyślij autorowi wiadomość
Zobacz przepisy (6)
Zaloguj się

Nie masz jeszcze konta w serwisie pulpecik.pl?
Załóż je za darmo!
i ciesz się gotowaniem z Twoimi przyjaciółmi
Znajdź inspirację
Powiedz nam, co masz w swojej lodówce,
a podpowiemy Ci, jaką potrawę możesz
przyrządzić (składniki oddziel przecinkami)
© 2007-2018 Wszelkie prawa zastrzeżone pulpecik.pl
Design B'Negative   Powered by pageLAB
Valid HTML 4.01 Transitional Poprawny CSS!

Cached by PHP-Hypercacher