|
|||||||||
Żeberka w sosie pomidorowymKrótki opis potrawyDanie nieco pracochłonne, ale efekt baaardzo dobry.Potrzebne składniki żeberka wiepszowe - 60-70 dag z±bki czosnku - 2-3 kostka rosołowa wołowa - 1 m±ka - 3 szczypta(y) łyżki oleju - 3 łyżka(i) kawałków kolorowej papryki - 6 pieprzu czarnego - łyżeczka(i) koncentratu pomidorowego moż być też przecier pomidorowy - 3 łyżka(i) soli - 1 łyżeczka(i) kwa¶nej ¶mietany - 2 łyżka(i) suszony tymianek - szczypta(y) ziele angielskie - 3-4 szt. duża cebula - 1 Etapy przyrządzania1
Żeberka umyć osuszyć, przyprawić sol± i pieprzem, natrzeć czosnkiem i odstawic na poł godziny do lodówki.
2
3
4
Jak podawać?Z młodymi pieczonymi ziemniaczkami lub purée z ziemniaków. Do tego pasuj±: surówka z kapusty kiszonej lub COLESLAWUwagiAby żeberka były dobrze zarumienione można je smażyc osobno ,a póżniej dodać do warzyw. Widzisz błąd? Przepis jest niezgodny z regulaminem? Zgłoś to do nas.Wasze komentarze (0)Ten przepis nie został jeszcze skomentowany. Wyraź swoją opinięPowrót do poprzedniej strony |
Zaloguj się
Szukaj przepisu
Podaj nazwę dania lub jej fragment
albo wybierz jedną z kategorii:
Smaki świata
Znajdź inspirację
Powiedz nam, co masz w swojej lodówce,
a podpowiemy Ci, jaką potrawę możesz przyrządzić (składniki oddziel przecinkami) |