|
|||||||||
Faszerowane pomidoryKrótki opis potrawyPotrawa dobra na przyjęcia.Potrzebne składniki jędrne pomidory - 8 szt. zielony groszek konserwowy - 1 puszka(i) żółty pikantny ser - 25 dag majonez - 1/2 szkl. sól pieprz li¶cie sałaty ¶redniej wielko¶ci - 8 szt. posiejana natka pietruszki Etapy przyrządzania1
Z pomidorów ¶cinamy wierzchy,łyżeczk± usuwamy mi±ższ i pestki,wnętrza lekko opruszamy sol± i pieprzem,odstawiamy w chłodne miejsce.
2
Przygotowujemy farsz: ser kroimyw drobn± kostkę(nie większ± niż ziarenka groszku),groszek ods±czamy,składniki ł±czymy z majonezem,doprawiamy do smaku.
3
Przygotowane pomidory nadziewamy farszem,układamy na li¶ciach sałaty,posypujemy zielenin±.
Jak podawać?Podajemy zaraz po przygotowaniu.UwagiAby pomidor stał,trzeba ¶ci±ć lekko spod pomidora. Widzisz błąd? Przepis jest niezgodny z regulaminem? Zgłoś to do nas.Wasze komentarze (0)Ten przepis nie został jeszcze skomentowany. Wyraź swoją opinięPowrót do poprzedniej strony |
Zaloguj się
Szukaj przepisu
Podaj nazwę dania lub jej fragment
albo wybierz jedną z kategorii:
Smaki świata
Znajdź inspirację
Powiedz nam, co masz w swojej lodówce,
a podpowiemy Ci, jaką potrawę możesz przyrządzić (składniki oddziel przecinkami) |