|
|||||||||
Tort nale¶nikowyKrótki opis potrawydeserPotrzebne składniki masło - 12 dag m±ka - 28 dag cukier - 14 dag ma¶lanka - 500 ml twaróg - 50 dag wi¶nie - 1 słoik cukier puder - 5 dag m±ka ziemniaczana - 2 dag jajka - 2 szt. Etapy przyrządzania1
M±kę, 4 dag cukru, jajka, 250 ml ma¶lanki i 5 dag stopionego masła wymieszać mikserem. Porcjami rozgrzewać resztę masła, smażyć na nim kolejno nale¶niki. Twaróg wymieszać z pozostał± ma¶lank± i cukrem pudrem. Wi¶nie ods±czyć. Sok przelać do rondla zagotować, zagę¶cić m±k±, ponownie zagotować. Dodać owoce, wystudzić. Nale¶niki przełożyć twarogiem i mas± wi¶niow±.
Wasze komentarze (0)Ten przepis nie został jeszcze skomentowany. Wyraź swoją opinięPowrót do poprzedniej strony |
Zaloguj się
Szukaj przepisu
Podaj nazwę dania lub jej fragment
albo wybierz jedną z kategorii:
Smaki świata
Znajdź inspirację
Powiedz nam, co masz w swojej lodówce,
a podpowiemy Ci, jaką potrawę możesz przyrządzić (składniki oddziel przecinkami) |