Panna cotta

Aktualna ocena: 4.00 Oceniła 1 osoba
dodany przez: fasoleczka93
Wyślij wiadomość użytkownikowi
Kategorie przepisu:
• Desery
Czas przygotowania:
20 minut
Ilość porcji:
5-6
Stopień trudności:
bardzo łatwe
Koszt:
20 PLN
Kaloryczność:
350 kCal
Drukuj Pobierz Acrobat ReaderZapisz jako PDF Drukuj Dodaj do książki kucharskiej
Zaproś tego użytkownika do grona Twoich znajomych
Zobacz zestawy zawierające to danie

Krótki opis potrawy

smaczne danie pochodzące z Włoch.

Potrzebne składniki

• śmietana kremówka - 250 ml
• mleko pełne - 250 ml
• cukier puder - 100 g
• żelatyna - 4 łyżeczka(i)
• cukier waniliowy - 35 g

Przydatne akcesoria

2 garnki, łyżka, salaterki

Etapy przyrządzania

1
Podgrzewamy mleko rozpuszczamy w nim żelatynę. W drugim naczyniu podgrzewamy śmietanę kremówkę z cukrem pudrem i waniliowym(zamiast cukru waniliowego można użyć laski wanili. Dodajemy do siebie wszystko i wlewamy do wcześniej przygotowanych pojemniczków.Odstawiamy na ok. 7 godzin do całkowitego ostygnięcia. Podajemy z sosami malinowy lub pożeczkowym.

Jak podawać?

Z sokiem pożeczkowym lub malinami

Uwagi

nie mieszac z byt długo Widzisz błąd? Przepis jest niezgodny z regulaminem? Zgłoś to do nas.

Wasze komentarze (0)

Ten przepis nie został jeszcze skomentowany. Wyraź swoją opinię
wróć Powrót do poprzedniej strony
Zaloguj się

Nie masz jeszcze konta w serwisie pulpecik.pl?
Załóż je za darmo!
i ciesz się gotowaniem z Twoimi przyjaciółmi
Znajdź inspirację
Powiedz nam, co masz w swojej lodówce,
a podpowiemy Ci, jaką potrawę możesz
przyrządzić (składniki oddziel przecinkami)
Najczęściej szukacie
© 2007-2017 Wszelkie prawa zastrzeżone pulpecik.pl
Design B'Negative   Powered by pageLAB
Valid HTML 4.01 Transitional Poprawny CSS!

Cached by PHP-Hypercacher