Ciasto jogurtowe

Aktualna ocena: 0
dodany przez: avril
Wyślij wiadomość użytkownikowi
Kategorie przepisu:
• Ciasta
• Desery
• Dla dzieci
Ilość porcji:
1-2
Stopień trudności:
bardzo łatwe
Drukuj Pobierz Acrobat ReaderZapisz jako PDF Drukuj Dodaj do książki kucharskiej
Zaproś tego użytkownika do grona Twoich znajomych
Zobacz zestawy zawierające to danie

Krótki opis potrawy

moje wspomnienie z wakacji

Potrzebne składniki

• 2 szklanki mąki tortowej
• pół kostki miękkiej margaryny
• pół szklanki cukru
• 2 jajka
• żółtko
• 2 łyżeczki proszku do pieczenia
• masa budyniowa:
• litr mleka
• 3 budynie czekoladowe
• masa serowa:
• pół kostki miękkiej margaryny
• pół szklanki cukru
• 4 homogenizowane serki waniliowe
• 3 jajka
• białko
• budyń śmietankowy
• wierzch:
• polewa czekoladowa
• wiórki kokosowe

Etapy przyrządzania

1
Zagnieść ciasto i wyłożyć je na prostokątną blachę.
2
Ugotować budynie czekoladowe, gorące wyłożyć na surowe ciasto i równo rozsmarować. Odstawić do wystudzenia.
3
Margarynę utrzeć z cukrem, stale ucierając dodawać na przemian serek waniliowy i żółtka, następnie wsypać budyń śmietankowy i wymieszać.
4
Na końcu lekko mieszając połączyć ze sztywną pianą z 4 białek i równo ułożyć na zimnym budyniu czekoladowym.
5
Wstawić na 40 min. do piekarnika nagrzanego do 180 stopni C. Po wystygnięciu polać polewą i posypać wiórkami.
Widzisz błąd? Przepis jest niezgodny z regulaminem? Zgłoś to do nas.

Wasze komentarze (0)

Ten przepis nie został jeszcze skomentowany. Wyraź swoją opinię
wróć Powrót do poprzedniej strony
Zaloguj się

Nie masz jeszcze konta w serwisie pulpecik.pl?
Załóż je za darmo!
i ciesz się gotowaniem z Twoimi przyjaciółmi
Znajdź inspirację
Powiedz nam, co masz w swojej lodówce,
a podpowiemy Ci, jaką potrawę możesz
przyrządzić (składniki oddziel przecinkami)
© 2007-2024 Wszelkie prawa zastrzeżone pulpecik.pl
Design B'Negative   Powered by pageLAB
Valid HTML 4.01 Transitional Poprawny CSS!

Cached by PHP-Hypercacher