Cytrynowa ryba

Aktualna ocena: 0
dodany przez: avril
Wyślij wiadomość użytkownikowi
Kategorie przepisu:
• Dania główne
• Dania z ryb
• Grillujemy
• Wegetariańskie
Ilość porcji:
1-2
Stopień trudności:
bardzo łatwe
Drukuj Pobierz Acrobat ReaderZapisz jako PDF Drukuj Dodaj do książki kucharskiej
Zaproś tego użytkownika do grona Twoich znajomych
Zobacz zestawy zawierające to danie

Krótki opis potrawy

smaczna rybka z grilla

Potrzebne składniki

• 80 dag sprawionej ryby np. mintaj lub dorsz
• pomidorki koktajlowe
• cytryna
• 2-3 łyżki oliwy
• kilka liści sałaty
• świeże zioła: rozmaryn, tymianek
• sól i pieprz

Etapy przyrządzania

1
Rybę opłukać, osuszyć, pokroić na 4 porcje, obficie skropić sokiem z cytryny, posolić, posypać cytrynowym pieprzem i ziołami, odstawić na 15 minut.
2
Osączyć, skropić oliwą, ułożyć na tackach lub aluminiowej folii, położyć na ruszcie.
3
Grillować 8 minut, przełożyć na drugą stronę, położyć obok koktajlowe pomidorki, piec jeszcze 5 minut (czas grillowania zależy od grubości kawałka ryby).
4
Upieczoną rybę zdjąć z rusztu, położyć na liściach sałaty.
Widzisz błąd? Przepis jest niezgodny z regulaminem? Zgłoś to do nas.

Wasze komentarze (0)

Ten przepis nie został jeszcze skomentowany. Wyraź swoją opinię
wróć Powrót do poprzedniej strony
Zaloguj się

Nie masz jeszcze konta w serwisie pulpecik.pl?
Załóż je za darmo!
i ciesz się gotowaniem z Twoimi przyjaciółmi
Znajdź inspirację
Powiedz nam, co masz w swojej lodówce,
a podpowiemy Ci, jaką potrawę możesz
przyrządzić (składniki oddziel przecinkami)
© 2007-2024 Wszelkie prawa zastrzeżone pulpecik.pl
Design B'Negative   Powered by pageLAB
Valid HTML 4.01 Transitional Poprawny CSS!

Cached by PHP-Hypercacher