Dżem truskawkowy

Aktualna ocena: 0
dodany przez: avril
Wyślij wiadomość użytkownikowi
Kategorie przepisu:
• Desery
• Dla dzieci
• Przystawki
Ilość porcji:
3-4
Stopień trudności:
bardzo łatwe
Drukuj Pobierz Acrobat ReaderZapisz jako PDF Drukuj Dodaj do książki kucharskiej
Zaproś tego użytkownika do grona Twoich znajomych
Zobacz zestawy zawierające to danie

Krótki opis potrawy

pyszny dżem z truskawek

Potrzebne składniki

• 1 kg dojrzałych truskawek
• 60 dag cukru

Etapy przyrządzania

1
Dojrzałe truskawki przebrać, dokładnie opłukać, wyłożyć na sito, starannie osączyć. Kiedy będą zupełnie suche, oberwać szypułki, przełożyć do płaskiego rondla.
2
Przygotowane truskawki zasypać cukrem, odstawić na pół godziny. Słoiczki i zakrętki wyszorować, wypłukać wrzątkiem albo wstawić na kilka minut do rozgrzanego piekarnika.
3
Owoce zagotować, zmniejszyć płomień, gotować, od czasu do czasu mieszając, aż masa zgęstnieje. Gorący dżem przełożyć do słoiczków, zakręcić wieczka. Po otwarciu przechowywać w lodówce.
Widzisz błąd? Przepis jest niezgodny z regulaminem? Zgłoś to do nas.

Wasze komentarze (0)

Ten przepis nie został jeszcze skomentowany. Wyraź swoją opinię
wróć Powrót do poprzedniej strony
Zaloguj się

Nie masz jeszcze konta w serwisie pulpecik.pl?
Załóż je za darmo!
i ciesz się gotowaniem z Twoimi przyjaciółmi
Znajdź inspirację
Powiedz nam, co masz w swojej lodówce,
a podpowiemy Ci, jaką potrawę możesz
przyrządzić (składniki oddziel przecinkami)
© 2007-2024 Wszelkie prawa zastrzeżone pulpecik.pl
Design B'Negative   Powered by pageLAB
Valid HTML 4.01 Transitional Poprawny CSS!

Cached by PHP-Hypercacher