|
|||||||||
Domowe p±czusieKrótki opis potrawyZwykłe p±czkiPotrzebne składniki 50 dag m±ki 15 dag cukru 10 dag masła 1/4 litra mleka 50 dag marmolady 5 jajek 5 dag drożdży olejek ¶mietankowy cukier puder szczypta soli olej do smażenia Etapy przyrządzania1
Z 1/3 czę¶ci m±ki, drożdży oraz mleka trzeba wykonać rozczyn. Gdy podro¶nie dodać jaja, cukier, olejek, resztę m±ki, sól i stopione masło.
2
Wyrobić ciasto. Następnie, gdy podro¶nie, formować kulki, a do ich ¶rodka nakładać marmloladę. Kła¶ć je na wysypanej m±k± serwetce. Kiedy p±czki podrosn±, smażyć je na gor±cym oleju.
3
Po usmażeniu posypać cukrem pudrem. :)
Wasze komentarze (0)Ten przepis nie został jeszcze skomentowany. Wyraź swoją opinięPowrót do poprzedniej strony |
Zaloguj się
Szukaj przepisu
Podaj nazwę dania lub jej fragment
albo wybierz jedną z kategorii:
Smaki świata
Znajdź inspirację
Powiedz nam, co masz w swojej lodówce,
a podpowiemy Ci, jaką potrawę możesz przyrządzić (składniki oddziel przecinkami) |