Domowe p±czusie

Aktualna ocena: 0
dodany przez: avril
Wyślij wiadomość użytkownikowi
Kategorie przepisu:
• Desery
• Dla dzieci
Ilość porcji:
1-2
Stopień trudności:
bardzo łatwe
Drukuj Pobierz Acrobat ReaderZapisz jako PDF Drukuj Dodaj do książki kucharskiej
Zaproś tego użytkownika do grona Twoich znajomych
Zobacz zestawy zawierające to danie

Krótki opis potrawy

Zwykłe p±czki

Potrzebne składniki

• 50 dag m±ki
• 15 dag cukru
• 10 dag masła
• 1/4 litra mleka
• 50 dag marmolady
• 5 jajek
• 5 dag drożdży
• olejek ¶mietankowy
• cukier puder
• szczypta soli
• olej do smażenia

Etapy przyrządzania

1
Z 1/3 czę¶ci m±ki, drożdży oraz mleka trzeba wykonać rozczyn. Gdy podro¶nie dodać jaja, cukier, olejek, resztę m±ki, sól i stopione masło.
2
Wyrobić ciasto. Następnie, gdy podro¶nie, formować kulki, a do ich ¶rodka nakładać marmloladę. Kła¶ć je na wysypanej m±k± serwetce. Kiedy p±czki podrosn±, smażyć je na gor±cym oleju.
3
Po usmażeniu posypać cukrem pudrem. :)
Widzisz błąd? Przepis jest niezgodny z regulaminem? Zgłoś to do nas.

Wasze komentarze (0)

Ten przepis nie został jeszcze skomentowany. Wyraź swoją opinię
wróć Powrót do poprzedniej strony
Zaloguj się

Nie masz jeszcze konta w serwisie pulpecik.pl?
Załóż je za darmo!
i ciesz się gotowaniem z Twoimi przyjaciółmi
Znajdź inspirację
Powiedz nam, co masz w swojej lodówce,
a podpowiemy Ci, jaką potrawę możesz
przyrządzić (składniki oddziel przecinkami)