|
|||||||||
Kremówka PapieskaKrótki opis potrawyWy¶mienita kremówka, palce lizać! Delikatnie opruszona cukrem pudrem.Potrzebne składniki żółtka - 4 szt. cukier - 1 szkl. budyń - 1 op. mleko - 2 szkl. masło - 1 kostka(i) rum - 2 łyżka(i) Etapy przyrządzania1
Żółtka wraz z cukrem utrzeć porz±dnie mikserem.
Wlać 1 budyń (rozprowadzony w czę¶ci mleka - 1/4 szklanki mleka) i miksować dalej.
Wszystko wlać do reszty gotuj±cego się mleka.
Wszystko zostawić do lekkiego wystudzenia.
Dodać kostkę masła i zmiksować. Dodać rum.
Wasze komentarze (1)Dodaj komentarz Powrót do poprzedniej strony |
Zaloguj się
Szukaj przepisu
Podaj nazwę dania lub jej fragment
albo wybierz jedną z kategorii:
Smaki świata
Znajdź inspirację
Powiedz nam, co masz w swojej lodówce,
a podpowiemy Ci, jaką potrawę możesz przyrządzić (składniki oddziel przecinkami) |
To chyba nie kremówka, a sam krem... A na zdjęciu pokazujesz ciasto. Czy nie uważasz, że czego¶ tu brakuje? :p
autor: Anonim dodany dnia 2010-01-08 08:45:34