|
|||||||||
Szpinak zapiekany z pomidoramiKrótki opis potrawyPyszny pomysł na obiadek.Potrzebne składniki 750 dag mrożonego szpinaku 4 łyżki ¶mietany 1 z±bek czosnku 1-2 pomidory 200 g żółtego sera oregano sól i pieprz Etapy przyrządzania1
Rozmrażamy szpianak i dodajemy do niego smietanę, roztarty czosnek i zagotowujemy. Doprawiamy sol± i pieprzem.
2
Szpinak dzielimy na dwie czę¶ci.
3
Na dnie małego żaroodpornego naczynia układamy jedn± czę¶ć szpinaku. Nastepnie układamy pokrojone w ćwiartki pomidory i pozostały szpianak.
4
Szpinak posypujemy startym żółtym serem i oregano.
5
Zapiekamy w temperaturze 180 stopni ok 7 minut (aż ser się dokładnie rozpu¶ci).
Wasze komentarze (0)Ten przepis nie został jeszcze skomentowany. Wyraź swoją opinięPowrót do poprzedniej strony |
Zaloguj się
Szukaj przepisu
Podaj nazwę dania lub jej fragment
albo wybierz jedną z kategorii:
Smaki świata
Znajdź inspirację
Powiedz nam, co masz w swojej lodówce,
a podpowiemy Ci, jaką potrawę możesz przyrządzić (składniki oddziel przecinkami) |