Tilapia z brukselką

Aktualna ocena: 0
dodany przez: Michał Ska
Wyślij wiadomość użytkownikowi
Kategorie przepisu:
• Dania z ryb
Ilość porcji:
1-2
Stopień trudności:
bardzo łatwe
Drukuj Pobierz Acrobat ReaderZapisz jako PDF Drukuj Dodaj do książki kucharskiej
Zaproś tego użytkownika do grona Twoich znajomych
Zobacz zestawy zawierające to danie

Krótki opis potrawy

Zdrowe i smaczne

Potrzebne składniki

• 15 dkg filetu z tilapii lub pangi
• 10 przekrojonych na połowę oczyszczonych brukselek
• 1 pokrojone ząbki czosnku
• 1 łyżka sosu ostrygowego
• 1 łyżka wody
• 1 łyżka oleju
• szczypta cukru
• pieprz

Etapy przyrządzania

1
W rondlu mieszamy wodę z oliwą, doprowadzamy do wrzenia, dodajemy brukselkę, gotując mieszamy 2 minuty, odcedzamy, suszymy. Na patelni rozgrzewamy olej, dodajemy czosnek, smażymy mieszając przez 1 minutę. Dodajemy pokrojony w kostkę filet z ryby, przyrumieniamy, dodajemy brukselkę, sos ostrygowy, łyżkę wody, mieszamy i dusimy 1 minutę, dodajemy cukier, sól i pieprz, mieszamy i podajemy.
2
Smacznego!
Widzisz błąd? Przepis jest niezgodny z regulaminem? Zgłoś to do nas.

Wasze komentarze (0)

Ten przepis nie został jeszcze skomentowany.

Dodaj komentarz



Aby dodać komentarz przepisz podane 2 słowa w pole poniżej.
Zarejestruj się, zalogowani użytkownicy nie muszą przepisywać kodu.
wróć Powrót do poprzedniej strony
Poznaj autora: Michał Ska
Michał Ska
Zaproś autora do grona Twoich znajomych
Wyślij autorowi wiadomość
Zobacz przepisy (192)
Skype brak
Skype brak
Zaloguj się

Nie masz jeszcze konta w serwisie pulpecik.pl?
Załóż je za darmo!
i ciesz się gotowaniem z Twoimi przyjaciółmi
Znajdź inspirację
Powiedz nam, co masz w swojej lodówce,
a podpowiemy Ci, jaką potrawę możesz
przyrządzić (składniki oddziel przecinkami)
© 2007-2024 Wszelkie prawa zastrzeżone pulpecik.pl
Design B'Negative   Powered by pageLAB
Valid HTML 4.01 Transitional Poprawny CSS!

Cached by PHP-Hypercacher