Grzyby z bobem

Aktualna ocena: 0
dodany przez: Aneczka
Wyślij wiadomość użytkownikowi
Kategorie przepisu:
• Z grzybami
Ilość porcji:
1-2
Stopień trudności:
bardzo łatwe
Drukuj Pobierz Acrobat ReaderZapisz jako PDF Drukuj Dodaj do książki kucharskiej
Zaproś tego użytkownika do grona Twoich znajomych
Zobacz zestawy zawierające to danie

Krótki opis potrawy

mniam

Potrzebne składniki

• bób - 50 dag
• grzyby - 50 dag
• bulion - 1 szkl.
• śmietana 18% - 0,5 szkl.
• cebule - 2 szt.
• margaryna - 2 łyżka(i)
• mąka - 1 łyżka(i)
• posiekana natka pietruszki - 3-4 łyżka(i)
• sól - szczypta(y)
• pieprz - szczypta(y)

Etapy przyrządzania

1
Bób ugotować, obrać ze skórki. Umyte i osuszone grzyby pokroić w paseczki, mniejsze pozostawić w całości. W rondlu stopić margarynę, zeszklić na niej drobno posiekaną cebulę, dodać grzyby i chwilę smażyć, mieszając. Posolić, dodać pieprz i bulion. Dusić na małym ogniu, aż grzyby będą prawie miękkie. Dodać bób, wymieszać i chwilę dusić razem. Mąkę rozprowadzić śmietaną, wlać do potrawy i zagotować. Doprawić do smaku pieprzem i solą, posypać natką pietruszki.
Widzisz błąd? Przepis jest niezgodny z regulaminem? Zgłoś to do nas.

Wasze komentarze (0)

Ten przepis nie został jeszcze skomentowany. Wyraź swoją opinię
wróć Powrót do poprzedniej strony
Zaloguj się

Nie masz jeszcze konta w serwisie pulpecik.pl?
Załóż je za darmo!
i ciesz się gotowaniem z Twoimi przyjaciółmi
Znajdź inspirację
Powiedz nam, co masz w swojej lodówce,
a podpowiemy Ci, jaką potrawę możesz
przyrządzić (składniki oddziel przecinkami)
Najczęściej szukacie
© 2007-2018 Wszelkie prawa zastrzeżone pulpecik.pl
Design B'Negative   Powered by pageLAB
Valid HTML 4.01 Transitional Poprawny CSS!

Cached by PHP-Hypercacher