Placki po cygańsku

Aktualna ocena: 0
dodany przez: Ania K.
Wyślij wiadomość użytkownikowi
Kategorie przepisu:
• Dania główne
Ilość porcji:
więcej niż 6
Stopień trudności:
łatwe
Drukuj Pobierz Acrobat ReaderZapisz jako PDF Drukuj Dodaj do książki kucharskiej
Zaproś tego użytkownika do grona Twoich znajomych
Zobacz zestawy zawierające to danie

Krótki opis potrawy

Dobre

Potrzebne składniki

• ziemniaki - 1,5 kg
• cebula - 2 szt.
• jajko - 1 szt.
• mąka - 3 łyżka(i)
• sól
• wieprzowina - 3/4 kg
• czerwone papryki - 2 szt.
• pieczarki - 20 dag
• olej
• ogórki kiszone - 4 szt.
• bulion - 1 szkl.
• papryka
• chili
• koncentrat pomidorowy - 2 łyżka(i)

Etapy przyrządzania

1
Starte ziemniaki wymieszać z jajkiem, startą jedną cebulą, mąką,posolić.Usmażyć duże placki.Mięso pokroić w kostkę,posolić i smażyć na oleju.dodać pokrojone pieczarki,ogórki, paprykę i cebulę, chwilę smażyć.Do sosu wlać bulion, dodać koncentrat, przyprawić.Gotować mięso, aż będzie miękkie.Porcje mięsa i warzyw kłaść na placki.Każdy placek składać na pół, polewać sosem.
Widzisz błąd? Przepis jest niezgodny z regulaminem? Zgłoś to do nas.

Wasze komentarze (0)

Ten przepis nie został jeszcze skomentowany. Wyraź swoją opinię
wróć Powrót do poprzedniej strony
Zaloguj się

Nie masz jeszcze konta w serwisie pulpecik.pl?
Załóż je za darmo!
i ciesz się gotowaniem z Twoimi przyjaciółmi
Znajdź inspirację
Powiedz nam, co masz w swojej lodówce,
a podpowiemy Ci, jaką potrawę możesz
przyrządzić (składniki oddziel przecinkami)
© 2007-2024 Wszelkie prawa zastrzeżone pulpecik.pl
Design B'Negative   Powered by pageLAB
Valid HTML 4.01 Transitional Poprawny CSS!

Cached by PHP-Hypercacher