Zielona przek±ska

Aktualna ocena: 0
dodany przez: meg47
Wyślij wiadomość użytkownikowi
Kategorie przepisu:
• Przystawki
Ilość porcji:
1-2
Stopień trudności:
bardzo łatwe
Drukuj Pobierz Acrobat ReaderZapisz jako PDF Drukuj Dodaj do książki kucharskiej
Zaproś tego użytkownika do grona Twoich znajomych
Zobacz zestawy zawierające to danie

Krótki opis potrawy

Awokado i serek homogenizowany.

Potrzebne składniki

• awokado - 1 szt.
• serek homogenizowany - 1/4 op.
• sól
• biały pieprz
• zielony pieprz w zalewie
• mieszanka ziół ¶wieżych lub w zalewie
• sok z cytryny
• li¶cie sałaty - 2 szt.

Etapy przyrządzania

1
1. Awokado starannie umyć, przekroić wzdłuż na pół, wyj±ć pestkę, mał± łyżeczk± delikatnie wydr±żyć mi±ższ, pozostawić około 1/2 cm ¶cianki. 2. Mi±ższ wyłożyć do miseczki, dokładnie rozgnie¶ć, skropić sokiem wyci¶niętym z cytryny, dodać do smaku ¶wieże lub suszone zioła, np. rozmaryn albo tymianek, sół i pieprz, dokładnie wymieszać. 3. Połówki awokado wypełnić mi±ższem. 4. Serek włożyć do szprycki, wycisn±ć na mi±ższ, posypać os±czonymi z zalewy ziarnami zielonego pieprzu, ułożyć na li¶ciach sałaty.
Widzisz błąd? Przepis jest niezgodny z regulaminem? Zgłoś to do nas.

Wasze komentarze (0)

Ten przepis nie został jeszcze skomentowany. Wyraź swoją opinię
wróć Powrót do poprzedniej strony
Poznaj autora: meg47
meg47
Zaproś autora do grona Twoich znajomych
Wyślij autorowi wiadomość
Zobacz przepisy (143)
Zaloguj się

Nie masz jeszcze konta w serwisie pulpecik.pl?
Załóż je za darmo!
i ciesz się gotowaniem z Twoimi przyjaciółmi
Znajdź inspirację
Powiedz nam, co masz w swojej lodówce,
a podpowiemy Ci, jaką potrawę możesz
przyrządzić (składniki oddziel przecinkami)