|
|||||||||
Zielona przek±skaKrótki opis potrawyAwokado i serek homogenizowany.Potrzebne składniki awokado - 1 szt. serek homogenizowany - 1/4 op. sól biały pieprz zielony pieprz w zalewie mieszanka ziół ¶wieżych lub w zalewie sok z cytryny li¶cie sałaty - 2 szt. Etapy przyrządzania1
1. Awokado starannie umyć, przekroić wzdłuż na pół, wyj±ć pestkę, mał± łyżeczk± delikatnie wydr±żyć mi±ższ, pozostawić około 1/2 cm ¶cianki.
2. Mi±ższ wyłożyć do miseczki, dokładnie rozgnie¶ć, skropić sokiem wyci¶niętym z cytryny, dodać do smaku ¶wieże lub suszone zioła, np. rozmaryn albo tymianek, sół i pieprz, dokładnie wymieszać.
3. Połówki awokado wypełnić mi±ższem.
4. Serek włożyć do szprycki, wycisn±ć na mi±ższ, posypać os±czonymi z zalewy ziarnami zielonego pieprzu, ułożyć na li¶ciach sałaty.
Wasze komentarze (0)Ten przepis nie został jeszcze skomentowany. Wyraź swoją opinięPowrót do poprzedniej strony |
Zaloguj się
Szukaj przepisu
Podaj nazwę dania lub jej fragment
albo wybierz jedną z kategorii:
Smaki świata
Znajdź inspirację
Powiedz nam, co masz w swojej lodówce,
a podpowiemy Ci, jaką potrawę możesz przyrządzić (składniki oddziel przecinkami) |