Ryba w pikantnej skórce

Aktualna ocena: 0
dodany przez: meg47
Wyślij wiadomość użytkownikowi
Kategorie przepisu:
• Dania z ryb
Ilość porcji:
1-2
Stopień trudności:
łatwe
Drukuj Pobierz Acrobat ReaderZapisz jako PDF Drukuj Dodaj do książki kucharskiej
Zaproś tego użytkownika do grona Twoich znajomych
Zobacz zestawy zawierające to danie

Krótki opis potrawy

Smacznego :)

Potrzebne składniki

• ryba - 25 dag
• mąka - 1 łyżka(i)
• jajko - 1/2 szt.
• tarta bułka - 1 łyżka(i)
• sól
• pieprz
• olej do smażenia
• cytryna

Etapy przyrządzania

1
1. Rybę opłukać,, dokładnie osuszyć, oprószyć solą i pieprzem, można skropić sokiem z cytryny, odstawić w chłodniejsze miejsce na 15 minut. 2. Panierować z obu stron kolejno w mące, rozkłóconym jajku i tartej bułce. 3. Na patelni rozgrzać olej, usmażyć rybę z obu stron na rumiano, dosmażyć na małym ogniu. 4. Podawać z plasterkiem cytryny.
Widzisz błąd? Przepis jest niezgodny z regulaminem? Zgłoś to do nas.

Wasze komentarze (0)

Ten przepis nie został jeszcze skomentowany. Wyraź swoją opinię
wróć Powrót do poprzedniej strony
Poznaj autora: meg47
meg47
Zaproś autora do grona Twoich znajomych
Wyślij autorowi wiadomość
Zobacz przepisy (143)
Zaloguj się

Nie masz jeszcze konta w serwisie pulpecik.pl?
Załóż je za darmo!
i ciesz się gotowaniem z Twoimi przyjaciółmi
Znajdź inspirację
Powiedz nam, co masz w swojej lodówce,
a podpowiemy Ci, jaką potrawę możesz
przyrządzić (składniki oddziel przecinkami)
© 2007-2024 Wszelkie prawa zastrzeżone pulpecik.pl
Design B'Negative   Powered by pageLAB
Valid HTML 4.01 Transitional Poprawny CSS!

Cached by PHP-Hypercacher