Ryż ze szpinakiem

Aktualna ocena: 0
dodany przez: meg47
Wyślij wiadomość użytkownikowi
Kategorie przepisu:
• Przystawki
Ilość porcji:
3-4
Stopień trudności:
łatwe
Drukuj Pobierz Acrobat ReaderZapisz jako PDF Drukuj Dodaj do książki kucharskiej
Zaproś tego użytkownika do grona Twoich znajomych
Zobacz zestawy zawierające to danie

Krótki opis potrawy

Babeczki z ryżem

Potrzebne składniki

• ryż naturalny - 30 dag
• szpinak - 30 dag
• czosnek - 3
• bulion warzywny - 1 l
• oliwa z oliwek
• sól
• pomidor - do dekoracji

Etapy przyrządzania

1
1. Czosnek obrać, drobno posiekać. 2. Szpinak przebrać, umyć, osączyć, pokroić. 3. Podgrzać oliwę, podsmażyć posiekany czosnek, a kiedy zacznie się rumienić, dodać szpinak, smażyć razem przez 10 minut. 4. Wsypać ryż, wlać bulion i przyprawić, gotować 20 minut. 5. Napełnic ryżem kubeczki, łyżką docisnąć, aby ziarenka ryżu ściśle przylegały do siebie, wyjąć ryż, udekorować pomidorem.
Widzisz błąd? Przepis jest niezgodny z regulaminem? Zgłoś to do nas.

Wasze komentarze (0)

Ten przepis nie został jeszcze skomentowany. Wyraź swoją opinię
wróć Powrót do poprzedniej strony
Poznaj autora: meg47
meg47
Zaproś autora do grona Twoich znajomych
Wyślij autorowi wiadomość
Zobacz przepisy (143)
Zaloguj się

Nie masz jeszcze konta w serwisie pulpecik.pl?
Załóż je za darmo!
i ciesz się gotowaniem z Twoimi przyjaciółmi
Znajdź inspirację
Powiedz nam, co masz w swojej lodówce,
a podpowiemy Ci, jaką potrawę możesz
przyrządzić (składniki oddziel przecinkami)
© 2007-2024 Wszelkie prawa zastrzeżone pulpecik.pl
Design B'Negative   Powered by pageLAB
Valid HTML 4.01 Transitional Poprawny CSS!

Cached by PHP-Hypercacher