Babka ucierana dwubarwna

Aktualna ocena: 0
dodany przez: trini6
Wyślij wiadomość użytkownikowi
Kategorie przepisu:
• Ciasta
Ilość porcji:
1-2
Stopień trudności:
bardzo łatwe
Drukuj Pobierz Acrobat ReaderZapisz jako PDF Drukuj Dodaj do książki kucharskiej
Zaproś tego użytkownika do grona Twoich znajomych
Zobacz zestawy zawierające to danie

Krótki opis potrawy

ciasto

Potrzebne składniki

• mąka krupczatka - 30 dag
• cukier - 1/2 szkl.
• masło - 15 dag
• proszek do pieczenia - 1 łyżeczka(i)
• cukier waniliowy - 2 op.
• kakao - 2 łyżka(i)
• jajka - 5 szt.

Etapy przyrządzania

1
Masło utrzeć w misce na puszystą masę
2
Białka utrzeć na sztywną pianę, ubijając dalej dodawać stopniowo cukier, cukier waniliowy, a w końcu po jednym żółtku
3
Ubijając w dalszym ciągu połączyć pianę z utartym masłem i mąką, wyrobione ciasto podzielić na pół, do jednej części ciasta dodać kakao i wymieszać
4
Przekładając ciasto do formy układać warstwami, piec ok 35-40 min
Widzisz błąd? Przepis jest niezgodny z regulaminem? Zgłoś to do nas.

Wasze komentarze (0)

Ten przepis nie został jeszcze skomentowany. Wyraź swoją opinię
wróć Powrót do poprzedniej strony
Poznaj autora: trini6
trini6
Zaproś autora do grona Twoich znajomych
Wyślij autorowi wiadomość
Zobacz przepisy (292)
Zaloguj się

Nie masz jeszcze konta w serwisie pulpecik.pl?
Załóż je za darmo!
i ciesz się gotowaniem z Twoimi przyjaciółmi
Znajdź inspirację
Powiedz nam, co masz w swojej lodówce,
a podpowiemy Ci, jaką potrawę możesz
przyrządzić (składniki oddziel przecinkami)
© 2007-2024 Wszelkie prawa zastrzeżone pulpecik.pl
Design B'Negative   Powered by pageLAB
Valid HTML 4.01 Transitional Poprawny CSS!

Cached by PHP-Hypercacher