|
|||||||||
Goł±bki wegetariańskie z kasz± jaglan± i szpinakiemKrótki opis potrawyGoł±bki dla wegetarian i nie tylko.Potrzebne składniki główka kapusty (najlepiej włoskiej) - 1 szt. kasza jaglana - 1,5 szkl. paczka mrożonego szpinaku - 1 szt. cebula - 1 szt. jajko - 1 szt. przyprawy(sól, pieprz, czosnek w granulkach) - szczypta(y) Etapy przyrządzania1
Kapustę sparzyć we wrz±tku. Cebulę drobno posiekać i zeszklić. SZpinak odparować na patelni. Do ugotowanej kaszy dodać cebulę jajo i szpinak, wszystko dobrze wymieszać doprawić sol¶, pieprzem (OPCJONALNIE czosnkiem). Gotowy farsz nakładać na li¶cie kapusty i zawijać. Goł±bki przełożyć do niskiego garnka, podlać wod± lub bulionem i wstawić do piekarnika. Zapiekać ok. 40.minut.
Wasze komentarze (0)Ten przepis nie został jeszcze skomentowany. Wyraź swoją opinięPowrót do poprzedniej strony |
Zaloguj się
Szukaj przepisu
Podaj nazwę dania lub jej fragment
albo wybierz jedną z kategorii:
Smaki świata
Znajdź inspirację
Powiedz nam, co masz w swojej lodówce,
a podpowiemy Ci, jaką potrawę możesz przyrządzić (składniki oddziel przecinkami) |