Goł±bki wegetariańskie z kasz± jaglan± i szpinakiem

Aktualna ocena: 0
dodany przez: Kotek_kłopotek
Wyślij wiadomość użytkownikowi
Kategorie przepisu:
• Wegetariańskie
Czas przygotowania:
60 minut
Ilość porcji:
więcej niż 6
Stopień trudności:
bardzo łatwe
Drukuj Pobierz Acrobat ReaderZapisz jako PDF Drukuj Dodaj do książki kucharskiej
Zaproś tego użytkownika do grona Twoich znajomych
Zobacz zestawy zawierające to danie

Krótki opis potrawy

Goł±bki dla wegetarian i nie tylko.

Potrzebne składniki

• główka kapusty (najlepiej włoskiej) - 1 szt.
• kasza jaglana - 1,5 szkl.
• paczka mrożonego szpinaku - 1 szt.
• cebula - 1 szt.
• jajko - 1 szt.
• przyprawy(sól, pieprz, czosnek w granulkach) - szczypta(y)

Etapy przyrządzania

1
Kapustę sparzyć we wrz±tku. Cebulę drobno posiekać i zeszklić. SZpinak odparować na patelni. Do ugotowanej kaszy dodać cebulę jajo i szpinak, wszystko dobrze wymieszać doprawić sol¶, pieprzem (OPCJONALNIE czosnkiem). Gotowy farsz nakładać na li¶cie kapusty i zawijać. Goł±bki przełożyć do niskiego garnka, podlać wod± lub bulionem i wstawić do piekarnika. Zapiekać ok. 40.minut.
Widzisz błąd? Przepis jest niezgodny z regulaminem? Zgłoś to do nas.

Wasze komentarze (0)

Ten przepis nie został jeszcze skomentowany. Wyraź swoją opinię
wróć Powrót do poprzedniej strony
Zaloguj się

Nie masz jeszcze konta w serwisie pulpecik.pl?
Załóż je za darmo!
i ciesz się gotowaniem z Twoimi przyjaciółmi
Znajdź inspirację
Powiedz nam, co masz w swojej lodówce,
a podpowiemy Ci, jaką potrawę możesz
przyrządzić (składniki oddziel przecinkami)