|
|||||||||
Filety z mintaja na czerwonoKrótki opis potrawyDobry sposób na przyrz±dzenie ryby. Mintaj z pomidorami i papryk±.Potrzebne składniki 50 dag filetów mintaja 4 pomidory 2 papryki czerwone 3 z±bki czosnku 2 łyżki koncentratu pomidorowego 2 cebule 3 łyżki jogurtu naturalnego 2 łyżki oliwy sok z cytryny łyżka posiekanej natki pietruszki ziele angielskie przyprawa do ryb sól, pieprz Etapy przyrządzania1
Filety skrapiamy sokiem z cytryny, pruszymy przypraw± do ryb, pieprzem i sol±, kroimy na niewielkie kawałki. Cebulę kroić w talarki, oczyszczon± paprykę w paseczki. Pomidory sparzamy, obieramy ze skórki, kroimy w plastry. Cebulę i paprykę podsmażamy na oliwie, dodajemy pomidory, zmiażdżony czosnek, ziele angielskie i koncentrat pomidorowy mieszamy z jogurtem. Dusimy ok. 15 min, na małym ogniu. Wkładamy kawałki ryby i dusimy jeszcze 15 min. Przed podaniem posypujemy natk± pietruszki.
Smacznego!
Wasze komentarze (0)Ten przepis nie został jeszcze skomentowany. Wyraź swoją opinięPowrót do poprzedniej strony |
Zaloguj się
Szukaj przepisu
Podaj nazwę dania lub jej fragment
albo wybierz jedną z kategorii:
Smaki świata
Znajdź inspirację
Powiedz nam, co masz w swojej lodówce,
a podpowiemy Ci, jaką potrawę możesz przyrządzić (składniki oddziel przecinkami) |