Filety z mintaja na czerwono

Aktualna ocena: 0
dodany przez: Kotek_kłopotek
Wyślij wiadomość użytkownikowi
Kategorie przepisu:
• Dania z ryb
Ilość porcji:
3-4
Stopień trudności:
bardzo łatwe
Drukuj Pobierz Acrobat ReaderZapisz jako PDF Drukuj Dodaj do książki kucharskiej
Zaproś tego użytkownika do grona Twoich znajomych
Zobacz zestawy zawierające to danie

Krótki opis potrawy

Dobry sposób na przyrz±dzenie ryby. Mintaj z pomidorami i papryk±.

Potrzebne składniki

• 50 dag filetów mintaja
• 4 pomidory
• 2 papryki czerwone
• 3 z±bki czosnku
• 2 łyżki koncentratu pomidorowego
• 2 cebule
• 3 łyżki jogurtu naturalnego
• 2 łyżki oliwy
• sok z cytryny
• łyżka posiekanej natki pietruszki
• ziele angielskie
• przyprawa do ryb
• sól, pieprz

Etapy przyrządzania

1
Filety skrapiamy sokiem z cytryny, pruszymy przypraw± do ryb, pieprzem i sol±, kroimy na niewielkie kawałki. Cebulę kroić w talarki, oczyszczon± paprykę w paseczki. Pomidory sparzamy, obieramy ze skórki, kroimy w plastry. Cebulę i paprykę podsmażamy na oliwie, dodajemy pomidory, zmiażdżony czosnek, ziele angielskie i koncentrat pomidorowy mieszamy z jogurtem. Dusimy ok. 15 min, na małym ogniu. Wkładamy kawałki ryby i dusimy jeszcze 15 min. Przed podaniem posypujemy natk± pietruszki. Smacznego!
Widzisz błąd? Przepis jest niezgodny z regulaminem? Zgłoś to do nas.

Wasze komentarze (0)

Ten przepis nie został jeszcze skomentowany. Wyraź swoją opinię
wróć Powrót do poprzedniej strony
Zaloguj się

Nie masz jeszcze konta w serwisie pulpecik.pl?
Załóż je za darmo!
i ciesz się gotowaniem z Twoimi przyjaciółmi
Znajdź inspirację
Powiedz nam, co masz w swojej lodówce,
a podpowiemy Ci, jaką potrawę możesz
przyrządzić (składniki oddziel przecinkami)