Marchewkowa zupa krem

Aktualna ocena: 0
dodany przez: meg47
Wyślij wiadomość użytkownikowi
Kategorie przepisu:
• Zupy
Ilość porcji:
3-4
Stopień trudności:
łatwe
Drukuj Pobierz Acrobat ReaderZapisz jako PDF Drukuj Dodaj do książki kucharskiej
Zaproś tego użytkownika do grona Twoich znajomych
Zobacz zestawy zawierające to danie

Krótki opis potrawy

Smacznego :)

Potrzebne składniki

• młoda marchewka - 50 dag
• cebule - 2 szt.
• wywar warzywno-mięsny (drobiowego) - 2 l
• ryż - 10 dag
• masło - 4 łyżeczka(i)
• sól
• cukier

Etapy przyrządzania

1
1. Marchewki dokładnie wyszorować, opłukać, pokroić w paski, wrzucić do lekko osolonego wrzątku, obgotować 5 minut, osączyć, przesmażyć na połowie masła. 2. Cebulę obrać, pokroić w kostkę, dodać do marchewek wraz z cukrem i solą, zalać warzywno-mięsnym wywarem, gotować około 20 minut na wolnym ogniu. 3. Wrzucić ryż, gotować pod przykryciem jeszcze 25 minut, przetrzeć przez sito i jeszcze raz zagotować. 4. Włożyć resztę masła, można przybrać zieleniną.
Widzisz błąd? Przepis jest niezgodny z regulaminem? Zgłoś to do nas.

Wasze komentarze (0)

Ten przepis nie został jeszcze skomentowany. Wyraź swoją opinię
wróć Powrót do poprzedniej strony
Poznaj autora: meg47
meg47
Zaproś autora do grona Twoich znajomych
Wyślij autorowi wiadomość
Zobacz przepisy (143)
Zaloguj się

Nie masz jeszcze konta w serwisie pulpecik.pl?
Załóż je za darmo!
i ciesz się gotowaniem z Twoimi przyjaciółmi
Znajdź inspirację
Powiedz nam, co masz w swojej lodówce,
a podpowiemy Ci, jaką potrawę możesz
przyrządzić (składniki oddziel przecinkami)
© 2007-2024 Wszelkie prawa zastrzeżone pulpecik.pl
Design B'Negative   Powered by pageLAB
Valid HTML 4.01 Transitional Poprawny CSS!

Cached by PHP-Hypercacher