Rumowe kulki

Aktualna ocena: 0
dodany przez: Ania K.
Wyślij wiadomość użytkownikowi
Kategorie przepisu:
• Ciasta
• Desery
Ilość porcji:
1-2
Stopień trudności:
bardzo łatwe
Drukuj Pobierz Acrobat ReaderZapisz jako PDF Drukuj Dodaj do książki kucharskiej
Zaproś tego użytkownika do grona Twoich znajomych
Zobacz zestawy zawierające to danie

Krótki opis potrawy

smaczny deser

Potrzebne składniki

• miękkie masło - 10 dag
• cukier puder - 10 dag
• cukier waniliowy - 1 op.
• rum - 3-4 łyżka(i)
• czekolada - 20 dag
• rodzynki - 15 dag
• wiórki kokosowe
• wiórki czekoladowe

Etapy przyrządzania

1
Rodzynki zalać rumem i odstawić. Czekoladę zetrzeć na tarce,dodać miękkie masło, cukier puder oraz wanilię i wszystko razem utrzeć mikserem na puszystą masę.Następnie dodać nasączone rodzynki oraz rum, dokładnie wymieszać i powstałą masę wstawić do lodówki, by stężała. Z masy formować kulki wielkości orzech włoskiego i część z nich obtoczyć we wirkach czekoladowych, a część w kokosowych.
Widzisz błąd? Przepis jest niezgodny z regulaminem? Zgłoś to do nas.

Wasze komentarze (0)

Ten przepis nie został jeszcze skomentowany. Wyraź swoją opinię
wróć Powrót do poprzedniej strony
Zaloguj się

Nie masz jeszcze konta w serwisie pulpecik.pl?
Załóż je za darmo!
i ciesz się gotowaniem z Twoimi przyjaciółmi
Znajdź inspirację
Powiedz nam, co masz w swojej lodówce,
a podpowiemy Ci, jaką potrawę możesz
przyrządzić (składniki oddziel przecinkami)
© 2007-2024 Wszelkie prawa zastrzeżone pulpecik.pl
Design B'Negative   Powered by pageLAB
Valid HTML 4.01 Transitional Poprawny CSS!

Cached by PHP-Hypercacher