Szparagi na zimno z sosem

Aktualna ocena: 0
dodany przez: meg47
Wyślij wiadomość użytkownikowi
Kategorie przepisu:
• Przystawki
Ilość porcji:
1-2
Stopień trudności:
bardzo łatwe
Drukuj Pobierz Acrobat ReaderZapisz jako PDF Drukuj Dodaj do książki kucharskiej
Zaproś tego użytkownika do grona Twoich znajomych
Zobacz zestawy zawierające to danie

Krótki opis potrawy

Smacznego :)

Potrzebne składniki

• zielone szparagi - 1 pęczek
• sól
• cukier
• masło - 1 łyżka(i)
• cebula - 1 szt.
• masło - do sosu - 1 łyżka(i)
• mąka - 1 łyżka(i)
• wywar mięsny - 1 szkl.
• białe wino - 1/3 szkl.
• musztarda - 2 łyżka(i)
• przyprawa maggi - 1/2 łyżeczka(i)

Etapy przyrządzania

1
1. Szparagi obrać, usunąć zdrewniałe części, związać w pęczki, gotować 25 minut w wodzie z dodatkiem soli i cukru. 2. Kiedy widelec będzie w nie lekko wchodził, osączyć, ułożyć na talerzu, ostudzić, podawać z sosem musztardowym. 3. Cebulę obrać, drobno posiekać, zrumienić na maśle, uważając, żeby się nie przypaliła, dodać mąkę, zimny wywar mięsny i białe wino, ciągle mieszając zagotować, odstawić, przestudzić. 4. Przetrzeć lub zmiksować, dodać musztardę, przyprawić do smaku maggi i solą (można dodać 2 łyżki śmietany). Można podawać z sosem majonezowym.
Widzisz błąd? Przepis jest niezgodny z regulaminem? Zgłoś to do nas.

Wasze komentarze (0)

Ten przepis nie został jeszcze skomentowany. Wyraź swoją opinię
wróć Powrót do poprzedniej strony
Poznaj autora: meg47
meg47
Zaproś autora do grona Twoich znajomych
Wyślij autorowi wiadomość
Zobacz przepisy (143)
Zaloguj się

Nie masz jeszcze konta w serwisie pulpecik.pl?
Załóż je za darmo!
i ciesz się gotowaniem z Twoimi przyjaciółmi
Znajdź inspirację
Powiedz nam, co masz w swojej lodówce,
a podpowiemy Ci, jaką potrawę możesz
przyrządzić (składniki oddziel przecinkami)
© 2007-2024 Wszelkie prawa zastrzeżone pulpecik.pl
Design B'Negative   Powered by pageLAB
Valid HTML 4.01 Transitional Poprawny CSS!

Cached by PHP-Hypercacher