Kurczak ze szparagami

Aktualna ocena: 0
dodany przez: meg47
Wyślij wiadomość użytkownikowi
Kategorie przepisu:
• Z drobiem
Ilość porcji:
1-2
Stopień trudności:
łatwe
Drukuj Pobierz Acrobat ReaderZapisz jako PDF Drukuj Dodaj do książki kucharskiej
Zaproś tego użytkownika do grona Twoich znajomych
Zobacz zestawy zawierające to danie

Krótki opis potrawy

Smacznego :)

Potrzebne składniki

• mięso z piersi kurczaka - 40 dag
• mąka do panierowania
• oliwa
• sól
• biały pieprz
• zielone szparagi - 1 peczek
• masło - 1 łyżeczka(i)
• bułka tarta
• majonez light - 2 łyżka(i)

Etapy przyrządzania

1
1. Szparagi umyć, osączyć, zdjąć skórkę, ugotować w osolonym wrzątku. 2. Mięso umyć, opłukać, pokroić na mniejsze kawałki, oprószyć mąką zmieszaną z solą i pieprzem, usmażyć na rozgrzanym oleju, zdjąć z patelni, ułożyć na serwetkach, aby ściekł tłuszcz. 3. Na patelni zrumienić bułkę, zestawić, dodać masło, a kiedy się rozpuści, polać nim ugotowane szparagi,, podawać z usmażonym mięsem, ryżem ugotowanym na sypko i odtłuszczonym majonezem.
Widzisz błąd? Przepis jest niezgodny z regulaminem? Zgłoś to do nas.

Wasze komentarze (0)

Ten przepis nie został jeszcze skomentowany. Wyraź swoją opinię
wróć Powrót do poprzedniej strony
Poznaj autora: meg47
meg47
Zaproś autora do grona Twoich znajomych
Wyślij autorowi wiadomość
Zobacz przepisy (143)
Zaloguj się

Nie masz jeszcze konta w serwisie pulpecik.pl?
Załóż je za darmo!
i ciesz się gotowaniem z Twoimi przyjaciółmi
Znajdź inspirację
Powiedz nam, co masz w swojej lodówce,
a podpowiemy Ci, jaką potrawę możesz
przyrządzić (składniki oddziel przecinkami)
© 2007-2024 Wszelkie prawa zastrzeżone pulpecik.pl
Design B'Negative   Powered by pageLAB
Valid HTML 4.01 Transitional Poprawny CSS!

Cached by PHP-Hypercacher