|
|||||||||
Kapusta kiszona zasmażanaKrótki opis potrawyKapusta kiszona.Potrzebne składniki 1/2 kg kiszonej kapusty 3 dag suszonych grzybów 1 cebula 3 dag smalcu 1 łyżka m±ki Etapy przyrządzania1
Grzyby moczymy i dodajemy do kapusty, następnie podlewamy wod± i dodajemy li¶ć laurowy i gotujemy. Grzyby wyci±gamy i kroimy w cienkie paski. Koimy w kostkę cebulę i rumienimy na tłuszczu. dodajemy m±ke i mieszamy. Rozprowadzamy niewielk± ilo¶ci± wody i dodajemy do kapusty. Zagotowujemy. Doprawiamy sol± i pieprzem.
Wasze komentarze (3)To może pokrój je po namoczeniu, zanim włożysz do kapusty i będzie gites. autor: Anonim dodany dnia 2010-01-04 16:12:44
smalec...
Chyba przepis niebardzo do działu wege pasuje skoro ma w składzie smalec ;) autor: Anonim dodany dnia 2010-01-08 09:13:02 |
Zaloguj się
Szukaj przepisu
Podaj nazwę dania lub jej fragment
albo wybierz jedną z kategorii:
Smaki świata
Znajdź inspirację
Powiedz nam, co masz w swojej lodówce,
a podpowiemy Ci, jaką potrawę możesz przyrządzić (składniki oddziel przecinkami) |
Nie bardzo mogę sobie wyobrazić wyci±ganie grzybów z kapusty. Poproszę o dodatkowe instrukcje.
autor: Anonim dodany dnia 2010-01-02 10:35:44