Stek z grilla w ziołach

Aktualna ocena: 0
dodany przez: meg47
Wyślij wiadomość użytkownikowi
Kategorie przepisu:
• Dania z ryb
Ilość porcji:
3-4
Stopień trudności:
łatwe
Drukuj Pobierz Acrobat ReaderZapisz jako PDF Drukuj Dodaj do książki kucharskiej
Zaproś tego użytkownika do grona Twoich znajomych
Zobacz zestawy zawierające to danie

Krótki opis potrawy

Stek z ryby.

Potrzebne składniki

• dowolna duża ryba (np. łosoś, szczupak lub sandacz) - 1 kg
• sok z cytryny
• sól
• czosnek - 4
• oliwa z oliwek lub olej - 1 łyżka(i)
• zioła (np. rozmaryn)

Etapy przyrządzania

1
1. Rybę dokładnie umyć, osuszyć papierowym ręczniczkiem, odstawić w chłodne miejsce. 2. Czosnek obrać, rozetrzeć z solą, dodać sok z cytryny, oliwę i posiekane świeże lub pokruszone suszone zioła, posmarować rybę, pozostawić na godzinę. 3. Ułożyć na siatce, piec, obracając, aż steki będą rumiane. 4. podawać z surówkami i pieczywem.
Widzisz błąd? Przepis jest niezgodny z regulaminem? Zgłoś to do nas.

Wasze komentarze (0)

Ten przepis nie został jeszcze skomentowany. Wyraź swoją opinię
wróć Powrót do poprzedniej strony
Poznaj autora: meg47
meg47
Zaproś autora do grona Twoich znajomych
Wyślij autorowi wiadomość
Zobacz przepisy (143)
Zaloguj się

Nie masz jeszcze konta w serwisie pulpecik.pl?
Załóż je za darmo!
i ciesz się gotowaniem z Twoimi przyjaciółmi
Znajdź inspirację
Powiedz nam, co masz w swojej lodówce,
a podpowiemy Ci, jaką potrawę możesz
przyrządzić (składniki oddziel przecinkami)
© 2007-2024 Wszelkie prawa zastrzeżone pulpecik.pl
Design B'Negative   Powered by pageLAB
Valid HTML 4.01 Transitional Poprawny CSS!

Cached by PHP-Hypercacher