|
|||||||||
Pożywna sałatkaKrótki opis potrawySałatka z ryb±.Potrzebne składniki wędzona ryba (np. makrela lub dorsz) oczyszczony ze skóry i o¶ci - 25 dag makaron małe muszelki - 10 dag kilka li¶ci ¶wieżego szpinaku dymki ze szczypiorkiem - 2 szt. ser żółty - 5 dag sól pieprz oliwa z oliwek - 1 łyżka(i) sok z cytryny Etapy przyrządzania1
1. Makaron wrzucić na osolony wrz±tek, ugotować na półmiękko (al. dente), os±czyć, rybę rozdrobnić.
2. Szpinak dokładnie umyć, wrzucić na 5 minut na osolony wrz±tek, os±czyć, pokroić w cienkie paseczki, umyt± dymkę drobno posiekać razem ze szczypiorkiem, ser zetrzeć na tarce jarzynowej (na cienkie paski).
3. W salaterce poł±czyć wszystkie składniki sałatki, przyprawić do smaku sol± i pieprzem, skropić oliw± z oliwek i sokiem z cytryny, delikatnie wymieszać.
Wasze komentarze (0)Ten przepis nie został jeszcze skomentowany. Wyraź swoją opinięPowrót do poprzedniej strony |
Zaloguj się
Szukaj przepisu
Podaj nazwę dania lub jej fragment
albo wybierz jedną z kategorii:
Smaki świata
Znajdź inspirację
Powiedz nam, co masz w swojej lodówce,
a podpowiemy Ci, jaką potrawę możesz przyrządzić (składniki oddziel przecinkami) |