|
|||||||||
Grzyby dobrej gospodyniKrótki opis potrawyGrzyby dobrej gospodyniPotrzebne składniki l kg grzybów ¶wieżych (borowiki, g±ski, ma¶laki) 15 dkg cebuli, 10 dkg boczku wędzonego, 150 ml ¶mietany, 10 dkg sera żółtego, natka pietruszki, sól, pieprz, czosnek i tymianek do smaku. Etapy przyrządzania1
Grzyby oczy¶cić (z ma¶laków zdj±ć skórkę), opłukać, pokrajać w paseczki. Cebulę obrać, opłukać, pokrajać w kostkę. Boczek pokrajać w kostkę, czę¶ciowo stopić, dodać cebulę, podsmażyć, wymieszać z grzybami i dusić do miękko¶ci często mieszaj±c. Pod koniec duszenia wlać ¶mietanę.
Grzyby poł±czyć ze startym serem i posiekan± natk± pietruszki, doprawić do smaku. Podawać z ziemniakami z wody lub puree oraz surówkami.
Wasze komentarze (0)Ten przepis nie został jeszcze skomentowany. Wyraź swoją opinięPowrót do poprzedniej strony |
Zaloguj się
Szukaj przepisu
Podaj nazwę dania lub jej fragment
albo wybierz jedną z kategorii:
Smaki świata
Znajdź inspirację
Powiedz nam, co masz w swojej lodówce,
a podpowiemy Ci, jaką potrawę możesz przyrządzić (składniki oddziel przecinkami) |