Grzyby dobrej gospodyni

Aktualna ocena: 0
dodany przez: aleksa6
Wyślij wiadomość użytkownikowi
Kategorie przepisu:
• Z grzybami
Ilość porcji:
1-2
Stopień trudności:
bardzo łatwe
Drukuj Pobierz Acrobat ReaderZapisz jako PDF Drukuj Dodaj do książki kucharskiej
Zaproś tego użytkownika do grona Twoich znajomych
Zobacz zestawy zawierające to danie

Krótki opis potrawy

Grzyby dobrej gospodyni

Potrzebne składniki

• l kg grzybów ¶wieżych (borowiki, g±ski, ma¶laki)
• 15 dkg cebuli, 10 dkg boczku wędzonego,
• 150 ml ¶mietany, 10 dkg sera żółtego, natka pietruszki,
• sól, pieprz, czosnek i tymianek do smaku.

Etapy przyrządzania

1
Grzyby oczy¶cić (z ma¶laków zdj±ć skórkę), opłukać, pokrajać w paseczki. Cebulę obrać, opłukać, pokrajać w kostkę. Boczek pokrajać w kostkę, czę¶ciowo stopić, dodać cebulę, podsmażyć, wymieszać z grzybami i dusić do miękko¶ci często mieszaj±c. Pod koniec duszenia wlać ¶mietanę. Grzyby poł±czyć ze startym serem i posiekan± natk± pietruszki, doprawić do smaku. Podawać z ziemniakami z wody lub puree oraz surówkami.
Widzisz błąd? Przepis jest niezgodny z regulaminem? Zgłoś to do nas.

Wasze komentarze (0)

Ten przepis nie został jeszcze skomentowany. Wyraź swoją opinię
wróć Powrót do poprzedniej strony
Zaloguj się

Nie masz jeszcze konta w serwisie pulpecik.pl?
Załóż je za darmo!
i ciesz się gotowaniem z Twoimi przyjaciółmi
Znajdź inspirację
Powiedz nam, co masz w swojej lodówce,
a podpowiemy Ci, jaką potrawę możesz
przyrządzić (składniki oddziel przecinkami)