|
|||||||||
Grzybowe racuszkiKrótki opis potrawyGrzybowe racuchyPotrzebne składniki 10 ¶redniej wielko¶ci kapeluszy ¶wieżych, le¶nych grzybów lub 50 dag pieczarek, cebula, olej i smalec (pół na pół) do smażenia li¶cie sałaty, czerwona papryka, zielenina. CIASTO: szklanka m±ki tortowej, szklanka naturalnego jogurtu, szklanka kefiru (mog± być 2 szklanki kefiru, ale z jogurtem ciasto będzie smaczniejsze), 2 jajka, łyżka oleju, cukier, sól, pieprz. Etapy przyrządzania1
Przygotowujemy ciasto: jogurt ł±czymy z kefirem i żółtkami, dodajemy olej, przyprawy, mieszamy, dodajemy m±kę, wyrabiamy ciasto, odstawiamy. Oczyszczone grzyby kroimy w cienkie paski, cebulę siekamy, zasmażamy razem, gdy się lekko zrumieni±, rozbijamy w malakserze na gładk± masę, odstawiamy do wychłodzenia.
W głębokiej patelni rozgrzewamy tłuszcz. Do ciasta dodajemy grzybow± masę, lekko mieszamy, dodajemy pianę ubit± z białek i, ¶redniej wielko¶ci metalow± łyżk±, wrzucamy na tłuszcz małe porcje ciasta, rumieni±c z obu stron. Po ods±czeniu z nadmiaru tłuszczu układamy na półmisku przybranym zielenin±. Podajemy bardzo gor±ce z sezonow± surówk±.
Smacznego!
Wasze komentarze (0)Ten przepis nie został jeszcze skomentowany. Wyraź swoją opinięPowrót do poprzedniej strony |
Zaloguj się
Szukaj przepisu
Podaj nazwę dania lub jej fragment
albo wybierz jedną z kategorii:
Smaki świata
Znajdź inspirację
Powiedz nam, co masz w swojej lodówce,
a podpowiemy Ci, jaką potrawę możesz przyrządzić (składniki oddziel przecinkami) |