Rosół

Aktualna ocena: 0
dodany przez: Aneczka
Wyślij wiadomość użytkownikowi
Kategorie przepisu:
• Zupy
Ilość porcji:
więcej niż 6
Stopień trudności:
bardzo łatwe
Drukuj Pobierz Acrobat ReaderZapisz jako PDF Drukuj Dodaj do książki kucharskiej
Zaproś tego użytkownika do grona Twoich znajomych
Zobacz zestawy zawierające to danie

Krótki opis potrawy

Tradycyjny, pyszniutki rosołek.

Potrzebne składniki

• sól - szczypta(y)
• pieprz - szczypta(y)
• garnek wody - 0,5
• marchew
• seler
• por
• mięso z ko¶ci±
• natka pietruszki
• kostka rosołowa - 1 kostka(i)

Etapy przyrządzania

1
Wodę zagotować. Wrzucić mięso i wyzbierać szumy łyżk± cedzakow±. Następnie wrzucić pokrojon± marchewkę, por i resztę warzyw. Gotować około 10 minut. Potem wrzucić kostkę rosołow± i gotować około 5 minut. Przyprawić do smaku. Zagotować.
Widzisz błąd? Przepis jest niezgodny z regulaminem? Zgłoś to do nas.

Wasze komentarze (0)

Ten przepis nie został jeszcze skomentowany. Wyraź swoją opinię
wróć Powrót do poprzedniej strony
Zaloguj się

Nie masz jeszcze konta w serwisie pulpecik.pl?
Załóż je za darmo!
i ciesz się gotowaniem z Twoimi przyjaciółmi
Znajdź inspirację
Powiedz nam, co masz w swojej lodówce,
a podpowiemy Ci, jaką potrawę możesz
przyrządzić (składniki oddziel przecinkami)