Zupa krem

Aktualna ocena: 0
dodany przez: meg47
Wyślij wiadomość użytkownikowi
Kategorie przepisu:
• Dania z ryb
Ilość porcji:
3-4
Stopień trudności:
średnio trudne
Drukuj Pobierz Acrobat ReaderZapisz jako PDF Drukuj Dodaj do książki kucharskiej
Zaproś tego użytkownika do grona Twoich znajomych
Zobacz zestawy zawierające to danie

Krótki opis potrawy

Zupa z owocami morza.

Potrzebne składniki

• morskie ryby i owoce morza (np. krewetki) - 1 kg
• pomidory - 2 szt.
• por - 1 szt.
• cebule - 2 szt.
• czosnek - 2
• łodyga selera - 1 szt.
• marchewka - 1 szt.
• olej - 3 łyżka(i)
• sól
• pieprz
• tymianek
• cytryna

Etapy przyrządzania

1
1. Ryby sprawić, odciąć głowy i ogony, mięso pokroić, krewetki oczyścić ze skorupek, opłukać. 2. Głowy, ogony ryb i skorupki krewetek zalać wodą, dodać rozdrobnione warzywa, jedną cebulę, posolić, gotować pół godziny, przecedzić. 3. Drugą cebulę i czosnek udusić, przetrzeć, połączyć z wywarem, dodać rybę i zioła, ugotować, wrzucić krewetki, gotować chwilę, przyprawić, zmiksować, podawać z plasterkiem cytryny.
Widzisz błąd? Przepis jest niezgodny z regulaminem? Zgłoś to do nas.

Wasze komentarze (0)

Ten przepis nie został jeszcze skomentowany. Wyraź swoją opinię
wróć Powrót do poprzedniej strony
Poznaj autora: meg47
meg47
Zaproś autora do grona Twoich znajomych
Wyślij autorowi wiadomość
Zobacz przepisy (143)
Zaloguj się

Nie masz jeszcze konta w serwisie pulpecik.pl?
Załóż je za darmo!
i ciesz się gotowaniem z Twoimi przyjaciółmi
Znajdź inspirację
Powiedz nam, co masz w swojej lodówce,
a podpowiemy Ci, jaką potrawę możesz
przyrządzić (składniki oddziel przecinkami)
© 2007-2024 Wszelkie prawa zastrzeżone pulpecik.pl
Design B'Negative   Powered by pageLAB
Valid HTML 4.01 Transitional Poprawny CSS!

Cached by PHP-Hypercacher