Ciasteczka kruche z migdałami

Aktualna ocena: 0
dodany przez: trini6
Wyślij wiadomość użytkownikowi
Kategorie przepisu:
• Ciasta
Ilość porcji:
1-2
Stopień trudności:
bardzo łatwe
Drukuj Pobierz Acrobat ReaderZapisz jako PDF Drukuj Dodaj do książki kucharskiej
Zaproś tego użytkownika do grona Twoich znajomych
Zobacz zestawy zawierające to danie

Krótki opis potrawy

ciasteczka

Potrzebne składniki

• m±ka - 1 i 1/2 szkl.
• żółtko
• masło - 15 dag
• ¶mietana - 3-4 łyżka(i)
• cukier puder - 3-4 łyżka(i)
• cukier waniliowy - 1 op.
• migdały - 10 dag

Etapy przyrządzania

1
M±kę przesiać, dodać masło, posiekać nożem na stolnicy, dodać żółtko, ¶mietanę, szczyptę soli, cukier i cukier puder. Wyrobić ciasto, wstawić do lodówki lub pozostawić w chłodnym miejscu na 1-2 godziny
2
Migdały sparzyć, obrać ze skórek
3
Ciasto rozwałkować na grubo¶ć kilku milimetrów
4
Niewielkim kieliszkiem wykrawać kółka, w ¶rodku każdego ciasteczka umie¶cić po jednym migdale, gotowe ciasteczka ułożyć na blasze, piec ok 15 min
Widzisz błąd? Przepis jest niezgodny z regulaminem? Zgłoś to do nas.

Wasze komentarze (0)

Ten przepis nie został jeszcze skomentowany. Wyraź swoją opinię
wróć Powrót do poprzedniej strony
Poznaj autora: trini6
trini6
Zaproś autora do grona Twoich znajomych
Wyślij autorowi wiadomość
Zobacz przepisy (292)
Zaloguj się

Nie masz jeszcze konta w serwisie pulpecik.pl?
Załóż je za darmo!
i ciesz się gotowaniem z Twoimi przyjaciółmi
Znajdź inspirację
Powiedz nam, co masz w swojej lodówce,
a podpowiemy Ci, jaką potrawę możesz
przyrządzić (składniki oddziel przecinkami)