Pory zapiekane w śmietanie

Aktualna ocena: 0
dodany przez: patryshia
Wyślij wiadomość użytkownikowi
Kategorie przepisu:
• Przystawki
Ilość porcji:
1-2
Stopień trudności:
bardzo łatwe
Drukuj Pobierz Acrobat ReaderZapisz jako PDF Drukuj Dodaj do książki kucharskiej
Zaproś tego użytkownika do grona Twoich znajomych
Zobacz zestawy zawierające to danie

Krótki opis potrawy

Por.

Potrzebne składniki

• 80 dag porów
• 200 ml śmietany
• 1/4 kg twarozku smietankowego
• 6 łyżek startego żółtego sera
• 6 łyżki ziaren słonecznika
• sól i biały pieprz
• starta gałka muszkatołowa

Etapy przyrządzania

1
Dokładnie myjemy pory i odcinamy zielone części i korzonki. Kroimy na kawałki 1 cm długości. Gotujemy w osolonej wodzie z 3 minutki i osączamy. Żaroodporne naczynie smarujemy masłem i wkładamy do niego pory. Solimy , pieprzymy i dodajemy gałke. Mieszamy twarożek ze śmietaną, ziarnami słonecznika i serem. Polewamy sosy i zapiekamy ok 14 minut.
Widzisz błąd? Przepis jest niezgodny z regulaminem? Zgłoś to do nas.

Wasze komentarze (0)

Ten przepis nie został jeszcze skomentowany.

Dodaj komentarz



Aby dodać komentarz przepisz podane 2 słowa w pole poniżej.
Zarejestruj się, zalogowani użytkownicy nie muszą przepisywać kodu.
wróć Powrót do poprzedniej strony
Zaloguj się

Nie masz jeszcze konta w serwisie pulpecik.pl?
Załóż je za darmo!
i ciesz się gotowaniem z Twoimi przyjaciółmi
Znajdź inspirację
Powiedz nam, co masz w swojej lodówce,
a podpowiemy Ci, jaką potrawę możesz
przyrządzić (składniki oddziel przecinkami)
© 2007-2024 Wszelkie prawa zastrzeżone pulpecik.pl
Design B'Negative   Powered by pageLAB
Valid HTML 4.01 Transitional Poprawny CSS!

Cached by PHP-Hypercacher