|
|||||||||
Sos hetmańskiKrótki opis potrawy350 ml wywaru z drobiu, 50 ml białego wytrawnego wina, 8 dag parówek cienkich, 5 dag szynki wędzonej, 5 dag cebuli, 4 dag tłuszczu, 3 dag m±ki, natka pietruszki, sól, pieprzPotrzebne składniki parwka - 3 szt.Etapy przyrządzania1
Cebulę obieramy płuczemy, drobno kroimy, smażymy, mieszamy z m±k±, smażymy nie rumieni±c, rozprowadzamy zimnym wywarem szybko mieszaj±c trzepaczk±, gotujemy około 10 min. na małym ogniu. Parówki obieramy z osłonek, kroić w pół plasterki, dodajemy do sosu pod koniec gotowania razem z pokrojon± w paseczki szynk±. Sos ł±czymy z posiekan± natk± pietruszki, doprawiamy do smaku. Podajemy do drobiu.
Wasze komentarze (0)Ten przepis nie został jeszcze skomentowany.Dodaj komentarz |
Zaloguj się
Szukaj przepisu
Podaj nazwę dania lub jej fragment
albo wybierz jedną z kategorii:
Smaki świata
Znajdź inspirację
Powiedz nam, co masz w swojej lodówce,
a podpowiemy Ci, jaką potrawę możesz przyrządzić (składniki oddziel przecinkami) |