Placki ryżowe z pieczarkami

Aktualna ocena: 0
dodany przez: trini6
Wyślij wiadomość użytkownikowi
Kategorie przepisu:
• Z grzybami
Ilość porcji:
1-2
Stopień trudności:
bardzo łatwe
Drukuj Pobierz Acrobat ReaderZapisz jako PDF Drukuj Dodaj do książki kucharskiej
Zaproś tego użytkownika do grona Twoich znajomych
Zobacz zestawy zawierające to danie

Krótki opis potrawy

placki ryżowe

Potrzebne składniki

• ryż - 25 dag
• bulion z kostki - 0,75 l
• pieczarki - 25 dag
• jajka - 2 szt.
• ser żółty - 10 dag
• cebula - 1 szt.
• sól pieprz

Etapy przyrządzania

1
ryż opłukać, zalać bulionem, gotować ok. 20 minut, odstawic pod przykryciem na 30 minut. Pieczarki i cebulę posiekać i podsmażyć na łyżce oleju, dusić aż odparuje płyn. Do ryżu dodać jaja, żółty ser, pieczarki z cebul±, doprawić sol± i pieprzem. Rozgrzać olej, łyżk± nałożyć porcje masy. Gdy spody placków się zarumieni±, przewrócić na drug± strone, dosmażyć na rumiano
Widzisz błąd? Przepis jest niezgodny z regulaminem? Zgłoś to do nas.

Wasze komentarze (0)

Ten przepis nie został jeszcze skomentowany. Wyraź swoją opinię
wróć Powrót do poprzedniej strony
Poznaj autora: trini6
trini6
Zaproś autora do grona Twoich znajomych
Wyślij autorowi wiadomość
Zobacz przepisy (292)
Zaloguj się

Nie masz jeszcze konta w serwisie pulpecik.pl?
Załóż je za darmo!
i ciesz się gotowaniem z Twoimi przyjaciółmi
Znajdź inspirację
Powiedz nam, co masz w swojej lodówce,
a podpowiemy Ci, jaką potrawę możesz
przyrządzić (składniki oddziel przecinkami)