|
|||||||||
Placki ryżowe z pieczarkamiKrótki opis potrawyplacki ryżowePotrzebne składniki ryż - 25 dag bulion z kostki - 0,75 l pieczarki - 25 dag jajka - 2 szt. ser żółty - 10 dag cebula - 1 szt. sól pieprz Etapy przyrządzania1
ryż opłukać, zalać bulionem, gotować ok. 20 minut, odstawic pod przykryciem na 30 minut. Pieczarki i cebulę posiekać i podsmażyć na łyżce oleju, dusić aż odparuje płyn. Do ryżu dodać jaja, żółty ser, pieczarki z cebul±, doprawić sol± i pieprzem. Rozgrzać olej, łyżk± nałożyć porcje masy. Gdy spody placków się zarumieni±, przewrócić na drug± strone, dosmażyć na rumiano
Wasze komentarze (0)Ten przepis nie został jeszcze skomentowany. Wyraź swoją opinięPowrót do poprzedniej strony |
Zaloguj się
Szukaj przepisu
Podaj nazwę dania lub jej fragment
albo wybierz jedną z kategorii:
Smaki świata
Znajdź inspirację
Powiedz nam, co masz w swojej lodówce,
a podpowiemy Ci, jaką potrawę możesz przyrządzić (składniki oddziel przecinkami) |