Omlet z pieczarkami

Aktualna ocena: 0
dodany przez: Aneczka
Wyślij wiadomość użytkownikowi
Kategorie przepisu:
• Studenckie smaki
Ilość porcji:
1-2
Stopień trudności:
bardzo łatwe
Drukuj Pobierz Acrobat ReaderZapisz jako PDF Drukuj Dodaj do książki kucharskiej
Zaproś tego użytkownika do grona Twoich znajomych
Zobacz zestawy zawierające to danie

Krótki opis potrawy

pyszny

Potrzebne składniki

• jajka - 2 szt.
• sok z cytryny - 0,5 łyżka(i)
• cebula - 1 szt.
• masło - 1 dag
• mąka ziemniaczana - 1 dag
• ser gouda - 2 dag
• olej - 1 łyżka(i)
• pieczarki - 8 dag
• śmietana kremówka - 5 dag
• zasmażka błyskawiczna - 1 łyżeczka(i)
• salami - 8 dag
• szczypiorek

Etapy przyrządzania

1
Ubić białka z dodatkiem soku z cytryny i szczyptą soli. Wymieszać z żółtkami i mąka ziemniaczaną. Na patelni rozgrzać masło, zdjąć je z ognia, wylać masę jajeczną i posypać ją startym serem. Przykryć i smażyć na małym ogniu 20 minut. Na oleju przysmażyć pieczarki, salami i cebulę. Podlać śmietaną i bulionem, a potem zagotować. Przyprawić do smaku, zagęść zasmażką. Podawać z omletem.
Widzisz błąd? Przepis jest niezgodny z regulaminem? Zgłoś to do nas.

Wasze komentarze (0)

Ten przepis nie został jeszcze skomentowany. Wyraź swoją opinię
wróć Powrót do poprzedniej strony
Zaloguj się

Nie masz jeszcze konta w serwisie pulpecik.pl?
Załóż je za darmo!
i ciesz się gotowaniem z Twoimi przyjaciółmi
Znajdź inspirację
Powiedz nam, co masz w swojej lodówce,
a podpowiemy Ci, jaką potrawę możesz
przyrządzić (składniki oddziel przecinkami)
© 2007-2024 Wszelkie prawa zastrzeżone pulpecik.pl
Design B'Negative   Powered by pageLAB
Valid HTML 4.01 Transitional Poprawny CSS!

Cached by PHP-Hypercacher