Zupa kukurydziana

Aktualna ocena: 0
dodany przez: Michał Ska
Wyślij wiadomość użytkownikowi
Kategorie przepisu:
• Zupy
Czas przygotowania:
30 minut
Ilość porcji:
3-4
Stopień trudności:
bardzo łatwe
Koszt:
10 PLN
Kaloryczność:
523 kCal
Drukuj Pobierz Acrobat ReaderZapisz jako PDF Drukuj Dodaj do książki kucharskiej
Zaproś tego użytkownika do grona Twoich znajomych
Zobacz zestawy zawierające to danie

Krótki opis potrawy

Kukurydzianka

Potrzebne składniki

• cebula - 2 szt.
• jajka - 1 szt.
• kukurydza w puszce - 1 puszka(i)

Etapy przyrządzania

1
Cebulę kroimy w kostkę i szklimy na maśle. Dodajemy 150g (połowę) kukurydzy i podduszamy. Dodajemy rosół i dusimy wszystko pod przykryciem 10 - 15 minut. Zupę miksujemy. Mieszamy śmietanę z żółtkami i szafranem. Resztę kukurydzy dodajemy do zupy i podgrzewamy. Masę żółtkową dodajemy do zupy i mieszamy, podgrzewamy, ale nie dopuszczając do zagotowania, do smaku dodajemy sól i pieprz.
Widzisz błąd? Przepis jest niezgodny z regulaminem? Zgłoś to do nas.

Wasze komentarze (0)

Ten przepis nie został jeszcze skomentowany.

Dodaj komentarz



Aby dodać komentarz przepisz podane 2 słowa w pole poniżej.
Zarejestruj się, zalogowani użytkownicy nie muszą przepisywać kodu.
wróć Powrót do poprzedniej strony
Poznaj autora: Michał Ska
Michał Ska
Zaproś autora do grona Twoich znajomych
Wyślij autorowi wiadomość
Zobacz przepisy (192)
Skype brak
Skype brak
Zaloguj się

Nie masz jeszcze konta w serwisie pulpecik.pl?
Załóż je za darmo!
i ciesz się gotowaniem z Twoimi przyjaciółmi
Znajdź inspirację
Powiedz nam, co masz w swojej lodówce,
a podpowiemy Ci, jaką potrawę możesz
przyrządzić (składniki oddziel przecinkami)
© 2007-2024 Wszelkie prawa zastrzeżone pulpecik.pl
Design B'Negative   Powered by pageLAB
Valid HTML 4.01 Transitional Poprawny CSS!

Cached by PHP-Hypercacher