Pieczarki z dymką

Aktualna ocena: 0
dodany przez: patryshia
Wyślij wiadomość użytkownikowi
Kategorie przepisu:
• Wegetariańskie
Ilość porcji:
1-2
Stopień trudności:
bardzo łatwe
Drukuj Pobierz Acrobat ReaderZapisz jako PDF Drukuj Dodaj do książki kucharskiej
Zaproś tego użytkownika do grona Twoich znajomych
Zobacz zestawy zawierające to danie

Krótki opis potrawy

Podaje do smazonej ryby lub kurczaka.

Potrzebne składniki

• 1/2 kg pieczarek
• 1 pęczek dymki
• 1 łyżka oleju sezamowego
• 1-2 łyzki sosu sojowego
• kilka liści kolędry lub natki pietruszki
• sól i pieprz ewnt. szczypta curry

Etapy przyrządzania

1
Cebulke kroie łącznie z białą częścią . Pieczarki myje i kroie w ciękie plasterki. Na patelni rozgrzewam olej, wrzucam pieczarki i cebule, smaże na dość duzym ogniu, energicznie mieszając. Doprawiś olejem sezamowym, curry, pieprzem, zieleniną i sosem sojowym.
Widzisz błąd? Przepis jest niezgodny z regulaminem? Zgłoś to do nas.

Wasze komentarze (0)

Ten przepis nie został jeszcze skomentowany. Wyraź swoją opinię
wróć Powrót do poprzedniej strony
Zaloguj się

Nie masz jeszcze konta w serwisie pulpecik.pl?
Załóż je za darmo!
i ciesz się gotowaniem z Twoimi przyjaciółmi
Znajdź inspirację
Powiedz nam, co masz w swojej lodówce,
a podpowiemy Ci, jaką potrawę możesz
przyrządzić (składniki oddziel przecinkami)
© 2007-2024 Wszelkie prawa zastrzeżone pulpecik.pl
Design B'Negative   Powered by pageLAB
Valid HTML 4.01 Transitional Poprawny CSS!

Cached by PHP-Hypercacher